Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Decidim democratitzar l'economia
Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià

El lobby empresarial de l'IBEX35 intenta imposar el seu dictat per sobre de la decisió democràtica de més de 2 milions de persones que van decidir el passat 1 d'octubre constituir un Estat en forma de República. Una campanya, més estètica que efectiva, per generar por i inestabilitat en la societat catalana.


Una part de la societat valenciana ha celebrat que unes quantes empreses pròfugues de Catalunya aterren la seua seu social al País Valencià sense modificar l'exercici econòmic d'aquestes. Aquesta és una celebració acrítica i alienant, sense denunciar la centralització de la recaptació d'impostos a l'Estat espanyol, ni analitzar les principals empreses que operen al País Valencià on tenen la seua seu social.

Hem de recordar que les Comunitats Autònomes no tenim les claus de la caixa i sols recapten una part ínfima dels impostos sobre l'activitat econòmica que es produeix al territori. La resta els recapta l'Estat i ens retorna una petita part en la forma autonòmica dels PGE, part insuficient i deficitària que ens condemna a ser la població més castigada pel model de finançament autonòmic espanyol i endeutada pel mecanisme de dependència econòmica anomenat FLA.


La celebració es torna silenci quan analitzem on tenen la seu fiscal les multinacionals que s'enriqueixen al País Valencià o on realitzen la producció les empreses que venen els seus productes al territori valencià. Trobem una doble deslocalització per una banda la seu social i fiscal a paradisos fiscals per evadir impostos al capital, per altra la deslocalització productiva per reduir costos salarials explotant a persones en règims de semi esclavatge en països amb pocs o cap drets laborals.


Per acabar d'adobar-ho, podem observar com s'oposen dos models econòmics dispars. El model especulatiu i rendista promocionat per l'Estat espanyol que ofega el model productiu i dinàmic que volem construir al País Valencià. És una relació parasitària on se sistematitza el transvasament d'actius des de les rendes del treball productiu als beneficis del capital especulatiu.


Aprofitem el sobreposat interés de gran part de la societat en la fugida de seus socials per aprofundir en l'anàlisi i la denúncia del dictat del mercat per sobre de les decisions de la població. Tenim dret a decidir quina economia volem, una economia al servei de les persones.

 

Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Decidim! @DaDPV

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid