Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Concentració a la Ciutat de la Justícia de València en suport de 4 membres de plataforma contra l'Alta tensió a la Vall d'Albaida.
13/11/2017 Drets i Llibertats

Aquest matí  tornaran a passar pels jutjats de València les quatre persones encausades de la Plataforma Contra l’Alta Tensió de la Vall d'Albaida  després que fa prop d’un any el judici es va suspendre per la incompareixença dels representants legals de les empreses denunciants, dues subcontractes de la multinacional Iberdrola.

La Fiscalia demana per a cadascuna de les encausades penes-multa, que oscil·len entre els nou i quinze mesos de multa diària de deu euros i penes de presó d’un any i deu mesos per un delicte de danys i coaccions als treballadors. A més a més, exigeix el pagament de 4.600 euros en concepte de reparació de danys.

Fa ja més de sis anys, moltes persones vam eixir al carrer i a la serra per tractar d’aturar la construcció d’una línia d’alta tensió, que anava a creuar per les mateixes serres d’Albaida, Agullent, Benissoda i Ontinyent que un any abans havien patit un greu incendi forestal. El foc havia deixat la terra nua, plena de cendra, i un any després quan començaven a eixir els primer brots verds, l’entrada de maquinària pesada anava a tornar a arrasar la serra per segona volta. Per això, mentre la Generalitat mirava cap a una altra banda, el veïnat ens vam organitzar.

Els detinguts van ser quatre, però haguera pogut ser qualsevol de les mil persones que es van manifestar pels carrers d’Ontinyent, dels centenars que van pujar a la serra a posar-se davant de les màquines o que van participar durant diversos mesos en xerrades, tallers i les moltes activitats per tractar d’aturar la instal·lació de les torres.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid