Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llibertat presos polítics
ANC i Òmnium Cultural convoquen la ciutadania a omplir massivament els carrer el dia 11-N

Convertir la jornada en una Diada Nacional per la Llibertat

09/11/2017 Política

Els vicepresidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Agustí Alcoberro, i d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, han presentat aquest matí els detalls tècnics i logístics de la manifestació d’aquest dissabte, que portaà per lema “Llibertat. Som Re´publica”.

El recorregut partirà de la cruïlla del carrer Marina amb carrer Pujades, a les 17 h, i anirà baixant fins a l’avinguda Icària, lloc on hi haurà els escenaris i on es faran els parlaments i també alguna actuació musical. La tria del lloc és simbòlica, ja que és on es troben algunes de les postals més emblemàtiques de la ciutat, com la Sagrada Família i també l’skyline de Barcelona al tram baix de la manifestació.

“L’objectiu és molt ambiciós: portar a Barcelona una gran part de la gent que es desplaça en ocasions solemnes”, ha dit Agustí Alcoberro. Malgrat la dificultat d’organitzar una manifestació d’una magnitud tan gran, ja hi ha 574 autobusos contractats per baixar el proper dia 11, si bé s’espera que la xifra augmenti els propers dies.

La primera línia de la manifestació està encapçalada pels familiars dels presos polítics, en una ”capçalera d’honor”. No només està ocupada per familiars de les persones que estan empresonades, com el cas dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultura, Jordi Cuixart, i de membres del govern, sinó que també estarà oberta als familiars dels membres del govern que es troben a l’exili.

Alcoberro ha demanat que els assistents de la manifestació portin llaços grocs, “un element clau en la llibertat dels presos polítics”.

Convertir 11-N en una Diada Nacional per la Llibertat

Marcel Mauri ha demanat que la manifestació sigui sobretot transversal, oberta i inclusiva. “Qualsevol demòcrata s’ha de sentir cridat a venir”, ja que, segons Mauri, el que està en joc és la democràcia i els valors que representen. La marxa pretén protestar per la implementació de l’article 155, demanant que s’aturi la repressió i que tornin els presos polítics. Finalment, Mauri ha demanat que la marxa sigui “radicalment pacífica i no violenta”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid