x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
21D
La CUP-CC manté la marca del 27S15 per a les properes eleccions

La formació no renunciarà a la implantació de la República

12/11/2017

L'assemblea nacional de la CUP ha decidit presentar-se a les eleccions del 21D amb la marca CUP-Crida Constituent, la mateixa amb la que es va presentar a les passades eleccions del 27S de 2015. Ha guanyat aquesta opció per un 64% dels vots enfront d'una llista civil sense polítics, que ha tingut un suport del 12,59% i la de participar en una coalició d'esquerres amb un 21,72%. Ara bé, cal remarcar que aquest cop, no exclou que es puguin incorporar persones a títol individual a la candidatura del món de l'esquerra.

Les tres propostes

A.- "La CUP-CC aposta per una llista ciutadana de país, sense polítics, destinada a guanyar en vot i escons, a no formar govern i provocar eleccions constituents al cap de tres mesos del 21-D. Si això no és possible la CUP es presentarà en solitari amb un acord polític el més ampli possible però que parteixi de la defensa de la independència, la República i la justícia social".

B.- "La CUP aposta per participar en una coalició o llista el més àmplia possible, que defensi República, amnistia i llibertat dels presos polítics d'acord amb la proposta 11.5 de la ponència". En aquesta proposta, s'advoca per aliar-se amb els sectors rupturistes de Podem i els comuns.

C.- "La CUP-CC aposta per liderar una candidatura el més àmplia possible, clarament rupturista, independentista i d'esquerres".

La CUP no renunciarà a la implantació de la República

La diputada Anna Gabriel ha assegurat que la CUP es presenta a les eleccions malgrat que siguin "il·legítimes" i "imposades" però que té "més sentit que mai" que l'esquerra independentista i l'anticapitalisme hi tinguin veu. "Ho devem a la gent de l'1-O, de la vaga general i del 8 de novembre", ha dit.

Tambá ha manifestat que la formació no renunciarà a la implantació de la república i només mantindran aliances amb aquelles formacions que recollin el mandat sorgit del resultat del referèndum i que que treballarà per la "conquesta" dels nous drets socials.

Valora
Rànquings
  1. Jesús Rodríguez: ‘Unitats especialitzades de la Guàrdia Civil tenien la missió d’assaltar el palau i el parlament’
  2. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  3. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  4. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  5. Per què la República Catalana no és (encara) un Estat?
  6. Què hauria passat si...?
  7. L’ANC presenta el concert en favor de l’alliberament dels presos polítics, que destinarà els beneficis a la Caixa de Solidaritat
  8. La CUP, partit de centre
  9. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  10. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid