Comunitat universitària
Universitats per la República: "Visca la República! Ara toca defensar-la"

Per a Universitats per la República la República representa una oportunitat única per bastir un model universitari públic, gratuït i de qualitat, que respongui a les necessitats dels estudiants

28/10/2017 Política
Universitats per la República ha celebrat la proclamació de la República. "Per fi el Parlament de Catalunya ha aplicat el mandat popular del referèndum de l’1 d’octubre".

Per a la plataforma el naixement de la República representa una oportunitat única per bastir un model universitari públic, gratuït i de qualitat, que respongui a les necessitats dels estudiants.

En aquest sentit, anima a tothom –en especial a la comunitat universitària– a implicar-se de ple en el procés constituent per assegurar que la futura carta magna garanteixi i asseguri els nostres drets socials, aprofundint en els valors democràtics i construint una República justa i del poble.

També ha fet una crida a la comunitat internacional i a les institucions universitàries d’arreu del món perquè reconeguin de forma immediata el nou Estat sorgit de la voluntat pacífica i democràtica del poble de Catalunya.

Remarca que "La República –així com els drets que ens hem guanyat– s’haurà de protegir: no podem abaixar la guàrdia. Ara cal que defensem la nostra sobirania i les nostres institucions davant els atacs que de ben segur exercirà l’Estat espanyol contra la República Catalana. Sols el poble salva el poble".