No ens toqueu l’educació
Universitats per la República convoca vaga estudiantil el 26 d’octubre

vaga estudiantil pel dia 26 d’octubre a totes les universitats catalanes així com una manifestació a les 12 hores a Plaça Universitat de Barcelona i manifestacions també a Girona, Lleida i Tarragona.

23/10/2017 Política

Avui dilluns 23 d’octubre Universitats per la República ha celebrat una roda de premsa al claustre de lletres de l’UB en què ha convocat una vaga estudiantil universitària per dijous 26 d’octubre i una manifestació pel mateix dia a les 12.00 hores a Plaça Universitat a Barcelona i a la resta de capitals de les demarcacions catalanes.

Els portaveus Aina Delgado i Jordi Vives han explicat els motius de la mobilització. Delgado ha reafirmat que l’origen de la plataforma era la defensa del dret a l’autodeterminació del poble català i per tant ara el compromís es centra en l’aplicació dels resultats del referèndum. També ha denunciat l’aplicació de l’article 155 és la “demostració final que l’Estat espanyol, allunyant-se dels valors democràtics, ha passat a ser un Estat autoritari”.

Vives ha detallat les reclamacions de la vaga estudiantil que inclouen la posada en llibertat de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez i, sobretot, “que no s’apliqui l’article 155 i que l’Estat espanyol respecti les institucions catalanes i les seves legítimes decisions”.

La mobilització, per tant, es concreta en l’adhesió a la resta d’activitats que preparin les entitats sobiranistes i la comunitat educativa, com per exemple les concentracions de dimecres 25 d’octubre a les 18.00 hores a tots els ajuntaments de les capitals de comarca de Catalunya sota el lema “No ens toqueu l’educació”.

Les entitats que formen part d’Universitats per la República i han convocat a la vaga són:

-       Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

-       Joves Unió de Pagesos.

-       Joventuts d'Esquerra Republicana

-       Joventut Nacionalista de Catalunya

-       Joventut Comunista de Catalunya

-       Front Estudiantil Unitari *

-       Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya

-       Consells d'Estudiants de Catalunya*

-       Consell Nacional de Joventut de Catalunya

-       Associació d'Estudiants Progressistes *

-       Assemblees de Joves per la Unitat Popular

-       Assemblea Nacional de Joves Independentistes

-       Arran

 

*Aquestes entitats no han firmat el manifest.