Per la Rep˙blica
Una desena de municipis declararan avui la independŔncia i proclamaran la rep˙blica

"L’1 d’octubre no va ser un miratge. Nosaltres, el poble de Catalunya vam sortir a defensar un referèndum d’autodeterminació i el vam garantir amb les nostres ganes de llibertat, amb els nostres recursos i amb els nostres cossos."

25/10/2017 PolÝtica

Una desena de municipis han decidit declarara avui la independència i proclamar la República als Ajuntaments, places o indrets simbòlics de les poblacions de Catalunya per "pressionar al Govern i les institucions catalanes perquè volem que s’implementi el resultat del Referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre: que es posi en marxa la Llei de Transitorietat i es proclami la República catalana ja!!", seguint la crida de l Assemblea Pagesa de Ponent i els Comitès de Defensa del Referèndum (CDR) d'Artesa de Segre i Bellpuig.

També s'han sumat:

-Bellpuig i Maldà (Urgell) ho faran avui des dels propis ajuntaments (20:00h)
-Lleida s'hi suma a la matexia hora a través de 5 CDRs. I Tarragona provablement també
-Avui a la Noguera: Artesa de Segre (21:30), La Sentiu de Sió (19:45) i Vilanova de Meià (21:00)
-També avui a l'Urgell: Belianes. I també Sant Climent de Taull a l'alta Ribagorça.
-La Vall de Ges (Osona) ho farà divendres si el Parlament no la proclama

Els impulsors d'aquest crida han manifestat que siguin molts més els municipis que s'acabin sumant a aquesta acció sota el lema #republicapobeapoble #sortimalsbalcons.

També criden als veïns i veïnes de poblacions properes que vingui a donar suport aquestes convocatòries i anar-les reproduïnt en els dies pròxims.

TEXT DE LA DECLARACIÓ

L’1 d’octubre no va ser un miratge. Nosaltres, el poble de Catalunya vam sortir a defensar un referèndum d’autodeterminació i el vam garantir amb les nostres ganes de llibertat, amb els nostres recursos i amb els nostres cossos.

Vam exercir la democràcia directa per resoldre un debat iniciat amb la consulta ciutadana d’Arenys de Munt del 2009 i totes les que van venir després.

L’1 d’octubre vam transformar una convocatòria desmantellada per la repressió de l’estat en un referèndum d’autodeterminació.

De matinada, vam dormir als col·legis i vam vetllar les urnes. De bon matí, vam convertir els cops de porra de la policia en vots. I al llarg del dia vam revertir el clima de pànic que volia crear el govern espanyol, en participació, en resultats i en voluntat popular.

L’1 d’octubre no vam sortir a escollir representants ni a delegar-los cap responsabilitat. Al contrari, vam sortir a resoldre una pregunta que milions de persones han posat damunt la taula any rere any. Una qüestió que no havien pogut resoldre ni parlaments, ni congressos, ni senados.

I avui ja no sortim a defensar res, sinó a proclamar-ho tot.

Les amenaces de l’estat no ens fan por, ni ens generen incertesa, ni ens tornen a posar a mercè de pactes. L’1 d’octubre vam renéixer com a poble i vam dir que sí a la independència política i econòmica d’aquesta terra.

Per això, els veïns i veïnes del nostre poble reunits, avui i aquí, de manera lliure proclamem, a cor i crits, la república independent de Catalunya,

la república de totes les persones, la de totes les nacionalitats que hi són presents, la de totes les llengües, la de tots els gèneres, la de totes les espècies, la dels municipis, la de les comarques, la de nosaltres, el poble organitzat des de baix.

Visca la terra!

I visca la república!