Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
STEPV i El Tempir exigeixen a la Gabriel Miró que deixe d’assetjar el valencià i el professorat
14/10/2017 Llengua

"Segons s’ha publicat en diversos mitjans de comunicació la FAPA Gabriel Miró d’Alacant ha sol·licitat la retirada d’una agenda en la qual apareix un mapa dels Països Catalans, cosa que no és certa, ja que no es tracta d’un mapa polític sinó d’un mapa dels dialectes de la llengua catalana. Aquest mapa, com qualsevol altre mapa dialectal de qualsevol llengua, és una eina didàctica i no política" han assenyalat el sindicat STEPV i l'entitat El Tempir.

"No es pot amagar a l’alumnat la realitat dialectal de la llengua catalana i les seues varietats, entre les quals està el valencià. Altrament seria un atemptat a la ciència, a la lingüística i a la llibertat de càtedra", han manifestat

D'altra banda, la FAPA Gabriel Miró també està estudiant un àudio gravat a una docent en un centre del Baix Segura. Davant d'aquest fet en concret, recorden que gravar àudios, vídeos o fer fotos sense el consentiment de la persona és il·legal i exigeix una investigació a la Conselleria d’Educació sobre aquest fet i l’actuació contundent sobre les persones responsables d’aquesta filtració. Aquest fet és molt greu i posa en una situació d’indefensió al professorat en les aules ja que qualsevol intervenció a l’aula pot ser perfectament manipulada si es treu de context, com ha passat en aquest cas.

Per tot això, exigeixen a la FAPA Gabriel Miró d’Alacant que deixe d’assetjar el valencià a les comarques d’Alacant i de crear un enfrontament innecessari sobre la llengua comuna de tots els valencians i valencianes. I a la Conselleria d’Educació, el Sindicat li demana que investigue els fets i es depuren les responsabilitats pertinents.

A més, el Sindicat ha manifestat que ha ofert a la docent afectada la cobertura jurídica necessària per a denunciar els fets i defensar els seus drets.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid