Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la República
La CUP-CC i Junts pel Sí contundents en contra del 155 i per proclamar la República

El diputat de la CUP Albert Botran ha manifestat que "Només si aquest Parlament assumim el mandat de l'1-O podrem mirar la gent a la cara"

27/10/2017 Política

Ahir a la tarda  es va celebrar al Parlament el debat sobre l'aplicació de 155 i avui, es votaran la resolucions que presentaran els grups parlamentaris. Tal com va anar la sessió, s'espera que alguna de les resolucions sigui l'aixecament de la Declaració de la Independència.

Tot i la jornada convulsa que es va viure a Barcelona, on cap al migdia es parlava de l'eleccions anticipades, que més tard el president Puigdemont va puntualitzar, en la seva aparició pública, tot dient que havia estat sobre la taula per obrir un diàleg  abans que el Senat fes la seva tramitació de l'article 155, deixant ben clar que era una posició per evitar l'aplicació del 155, es va adonar que l'Estat no estava per aturar-lo i per tant va demanar que el Parlament implementés el mandat democràtic del passat 1 d'octubre. En aquesta línia es van decantar els dicursos dels diputats portaveus de la CUP i de JxSí, a més a més de criticar amb contundència la posada en marxa de l'article 155 de la Constitució Espanyola.

El diputat de la CUP-CC Albert Botran va manifestar que l'únic camí possible és proclamar la República Catalana, i va remarcar que "Només si els diputats assumim el mandat de l'1-O podrem mirar la gent als ulls" fent referència a les persones que havien defensant els col·legis electorals durant el referèndum del passat 1 d'octubre, per recordar al President que "Entre avui i demà que ningú mercadegi amb el mandat popular de l'1-O; els despatxos són foscos, però el carrer és lluminós". En aquesta línia va afegir que "Trïi bé els companys de viatge, els dos milions de catalans que van posar el seu cos l'1-O".

Fent referència al discurs de caire racista del representant del PP Xavier García Albiol, Botran va dir que ja hi ha catalans que han d'ensenyar el passaport quan van al seu país, i li ha etzibat: "Pot ser són els marroquins, xinesos i romanesos que vostè volia escombrar de Badalona?". "No manarà mai a la República catalana", ha sentenciat. També li va preguntar "Què sap vostès dels ciutadans andalusos de Catalunya? per recordar-li que la bandera andalusa que havia mostrat !"va ser feta per Blas Infante executat mentre cridava Andalusia lliure".

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid