Referčndum
La Crida per Lleida demana al Síndic que investigui per quč la Paeria no ha denunciat els fets de l’1-O
15/10/2017 Política

La Crida per Lleida – CUP ha demanat avui a la Sindicatura de Greuges de Lleida que investigui el motiu pel qual l’Ajuntament de Lleida – com a institució que representa i vetlla pel conjunt de ciutadans del municipi – no hagi denunciat per la via penal les agressions comeses pel Cos Nacional de Policia (CNP) contra un centenar de veïns i veïnes als col·legis electorals de Lleida.

La formació posa com a exemple l’Ajuntament d’Alcarràs: la setmana passada van anunciar una demanda contra la subdelegada del govern espanyol, Inma Manso, i els comandaments policials que van ordenar la càrrega al col·legi del municipi – amb una desena de ferits –.

La sol·licitud al Síndic contempla que es dirigeixi a les víctimes de les actuacions policials i a la comunitat educativa del municipi perquè avaluï els efectes físics, psicològics, emocionals i materials que ha patit la ciutat pels fets de l’1-O i prengui les mesures adients.

Els grups de la Crida per Lleida – CUP, ERC – Avancem, PdeCAT i el Comú de Lleida van presentar una moció al ple per denunciar per la via penal els responsables de l’operatiu policial, rebutjada amb els vots del PSC, PP i C’s.