Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Agressió feixista
L'ASM denuncia a la policia local de Palma de les agressions i destrosses causades pels espanyolistes a una taula informativa

L'ASM: "Aquesta agressió, segons l'entitat, confirma que l'espanyolisme ha de recórrer a la intimidació i la violència per imposar les seves idees, i ens encoratja més que mai a continuar amb la difusió de la nostra aposta pel dret a decidir i l'estat propi. La nostra taula informativa aviat tornarà a estar present al carrer de Sant Miquel".

07/10/2017
L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha denunciat a la Policia Local de Palma les agressions i destrosses de què ha estat objecte la taula informativa dels dissabtes per part de manifestants espanyolistes. 

Cap a les 10h, com cada dissabte des de fa un any, l'Assemblea Sobiranista ha instal·lat la taula informativa al carrer Sant Miquel, de Palma, a la cantonada amb Passatge Sta. Catalina de Siena. Aquesta activitat disposa dels permisos corresponents de l'Ajuntament de Palma.

Quan eren les 12h aproximadament la capçalera de la manifestació convocada per la "Fundación en defensa de la nación española" (Denaes), procedent de la plaça Espanya, ha passat per la intersecció entre els carrers de Sant Miquel i Oms, a uns 30 metres de nosaltres. Poc després, amb la capçalera ja dins el carrer dels Oms, la manifestació s'ha aturat ocupant la intersecció esmentada. No hi havia cap dispositiu policial que ens separàs dels manifestants.

Alguns participants han començat a increpa els membres de l'ASM fins que tots ells s'han apropat fins a uns pocs metres, continuant amb els insults i improperis. Minuts després han aparegut tres membres de la policia nacional que s'han interposat entre els manifestants i els membes de l'ASM

Els policies els han fet retrocedir cap a la paradeta, que tenien just darrere, moment en el qual s'ha produït l'envestida dels manifestants, que han causat desperfectes en el tendal, la taula, les cadires i els cartells enrotllables, s'han apropiat de les samarretes que tenien exposades i n'han destrossat unes quantes, se n'han enduit material corporatiu i han fet bocins una carpeta amb butlletes d'afiliació. També els han escopit, han fet caure d'un cop un dels nostres mòbils i han intentat esqueixar la samarreta d'un de membre de l'ANC, i a més, una vianant ha rebut una pedrada al cap.

Entre els manifestants han pogut reconèixer Juan Font Rosselló, de la Fundación Jaime III, que abans de l'agressió els ha increpat i ens volia obligar a abandonar el carrer. Poc després ha participat en la destrossa del tendal pegant-li una estirada, fets que han enregistrats en vídeo i que han fet constar a la denúncia.

Els membres de l'ASM eren conscients que avui era un matí especial i estaven preparats per fer fotos i vídeos pel que pogués passar. Consideren que els fets s'haurien pogut evitar si la policia hagués muntat un cordó de seguretat a la cantonada de la plaça Porta Pintada. I si bé després dels fets han identificat el president i la vicepresidenta de l'ASM, no ens consta que hagin detingut ni identificat cap dels agressors. Afortunadament ha quedat constància gràfica dels actes vandàlics.

Per a l'ASM "Aquesta agressió, segons l'entitat, confirma que l'espanyolisme ha de recórrer a la intimidació i la violència per imposar les seves idees, i ens encoratja més que mai a continuar amb la difusió de la nostra aposta pel dret a decidir i l'estat propi. La nostra taula informativa aviat tornarà a estar present al carrer de Sant Miquel".

L'ASM ha agraït el suport que ja hem rebut de persones i entitats, tant sobiranistes com no sobiranistes però totes elles defensores de la democràcia, la pau, la llibertat d'expressió i els drets fonamentals.

Vídeo

Al vídeo 'Energumen_i_Juan_Font.mp4', al segon 1 es veu l'energumen que enmig de 2 policies nacionals allarga el braç i d'un cop toma el mòbil a terra del membre de l'ASM que està gravant.
Després, la destrossa de la paradeta.
Al final de la gravació, amb camisa de quadres, Juan Font Rosselló col·laborant a tirar a terra el tendal.
Un altre vídeo: https://youtu.be/PNlfTuelQMM

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid