Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Debat
Jornada a Inca sobre "Sobiranismes: estratègies transformadores"
19/10/2017 Política
El Casal d'Entitats Ciutadanes d'Inca acull aquest dissabte un debat sobre "Sobiranismes: estratègies transformadores". La jornada  repassarà les estratègies que desenvolupen a moviments sobiranistes de les nacions de l’Estat espanyol per esdevenir rellevants als seus territoris tant social i cultural com electoralment.

L’objectiu és identificar formulacions teòriques, aliances i relats que seguim els moviments sobiranistes per conjugar la reclamació històrica de sobirania política i autodeterminació amb la construcció d’un discurs actual que permeti connectar amb les classes populars.

La pregunta a respondre és: pot el sobiranisme ser una opció per assolir la justícia social i ser un contrapès important per al model neoliberal que impera arreu de l’Estat i d’Europa?

Amb les aportacions de diferents acadèmics, investigadors i pensadors de referència de l’andalusisme, l’esquerra abertzale, el valencianisme, el sobiranisme català, el galleguisme i el mallorquinisme polític es procurarà dar una resposta a aquesta pregunta. S’aconseguirà una mirada àmplia i global sobre el sobiranisme dins l’estat i es podrà visualitzar si existeixen estratègies més o menys comunes i compartides entre els diferents moviments de construcció nacional arreu de l’Estat i quines vies han aconseguit i/ o aconsegueixen més èxit en l’actualitat.

Però, sobretot, es vol fer èmfasi en la capacitat del sobiranisme i la reclamació de la sobirania nacional com a instrument de transformació social i de lluita.

Aquesta jornada està organitzada per Fundacions Darder – Mascaró dins el debat per enmarcar el sobiranisme mallorquí en el marc del segle XXI.

Programa i enllaços als ponents i les institucions que representen

SOBIRANISMES: Estratègies transformadores

10.00 h:
          Presentació de la Jornada: Miquel Rosselló del Consell de les Fundacions

10.30 h:          Primera taula rodona amb els següents ponents:

11.30 h:          Pausa cafè

12.00 h:          Debat

13.30 h:          Bufet-dinar

15.30 h:          Segona taula rodona amb els ponents:

16.30 h:          Debat

17.30 h:          Cloenda de la jornada Joan Colom del Consell de les Fundacions

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid