Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga Estudiantil
Jordi Vives d’Universitats per la República: “President Puigdemont, no perdonarem ni un pas enrere”

Avui dijous 26 d’octubre Universitats per la República ha aplegat més de 20.000 estudiants en una manifestació que es recordarà per l’exigència de proclamar la República i no voler ni eleccions ni 155.

27/10/2017 Política

Aquest migdia els universitaris del país s’han manifestat pels carrers de Barcelona en el marc de la vaga convocada. Davant del possible anunci d’eleccions autonòmiques per part del President Puigdemont els estudiants no es donen per vençuts i han reclamat la independència com a única sortida

Durant la manifestació, que portava com a lema “El poble ha votat: Ara República” s’han sentit càntics com “Alerta PDeCAT, la paciència s’ha acabat”, “ni un pas enrere” o “els que estan a les presons no volien eleccions”.

Durant el recorregut s’ha passat per davant de la seu d’Òmnium i s’ha fet una entrega de cartes i clavells als vice-presidents d’Òmnium Marcel Mauri i l’ANC, Agustí Alcoberro, moment en què han dirigit unes paraules. Per una banda Mauri ha agraït la tasca dels universitaris “sabem que amb vosaltres no estem sols, els estudiants sou la dignitat d’aquest país” i per l’altra, Alcoberro ha afirmat que “continuarem sempre al servei del poble per la independència de Catalunya”.

Finalment la manifestació ha acabat a plaça Sant Jaume, on hi havia reunit el President de la Generalitat. Un cop allà els portaveus d’Universitats per la República s’han dirigit a la plaça. Jordi Vives ha manifestat que “si es confirmen les eleccions autonòmiques, Puigdemont seria un covard i un traïdor al mandat del poble”. Marta Rosique ha demanat que “es respecti el resultat del referèndum de l’1 d’octubre i es faci efectiva la República catalana” i ha fet una apel·lació a tots els càrrecs electes perquè proclamin la independència.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid