Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la República
Jordi Vives a la UPF: “Amb el 155 volen que ens rendim, però no renunciarem als nostres ideals”

Quico Sallés, periodista de El Món, ha explicat que “el pacte de rendició del 78 ja no té cap validesa, no és el nostre” i que la Guàrdia Civil i la policia nacional ja no té lloc a Catalunya.

19/10/2017 Política

Avui dijous 19 d’octubre Universitats per la República ha celebrat un acte a la UPF Poblenou en què ha presentat la seva campanya “Ara República” amb la participació de Quico Sallés, Antonio Baños, Elisenda Paluzie i Agustí Alcoberro, entre altres.

Just abans de començar la colla castellera de la UPF, els Trempats, han fet dos pilars silenciosos demanant la llibertat dels presos polítics Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que des de dilluns són tancats a l’audiència nacional.

Després de la participació de l’activista feminista Marta Roqueta i la professora de la UAB Eulàlia Subirà, el fotoperiodista i expert en moviments d’ultradreta, Jordi Borràs, ha afirmat que “vivim en un estat demofòbic, una presumpta democràcia”.

Borràs ha defensat que “no podem viure ni un segon més en un Estat que no respecta el dret de reunió, d’expressió, de premsa o manifestació”.

Eulàlia Solé, professora de la UPF i membre de la junta d’Òmnium, ha exemplificat que “ni al Brèxit ni a l’Estatut hi va haver tants vots com Sí a l’1 d’octubre” i en aquest sentit s’ha sumat a l’eslògan d’Universitats per la República “El poble ha votat: Ara República”.

Quico Sallés, periodista de El Món, ha explicat que “el pacte de rendició del 78 ja no té cap validesa, no és el nostre” i que la Guàrdia Civil i la policia nacional ja no té lloc a Catalunya.

Antonio Baños, portaveu de Súmate, ha remarcat que se sent avergonyit d’haver de cridar encara lemes com “fora les forces d’ocupació” i “llibertat presos polítics”. A més, ha assegurat que “ens hem petat el sistema judicial espanyol i el seu sistema de mitjans de comunicació” ja que “s’ha posat al descobert les seves manipulacions”.

Elisenda Paluzie, professora de l’UB ha demanat als universitaris que “hem de ser capaços que la primavera que hem aconseguit passi a ser estiu” i en aquest sentit cal “combatre la campanya de terror econòmic en contra de la independència que s’ha creat”.

Agustí Alcoberro, vice-president de l’ANC i president en funcions de l’ANC, ha recordat que “l’Audiència Nacional no té competències en el delicte de sublevació”. I ha expressat que el motiu pel qual els Jordis han estat empresonats és per “atemorir la societat catalana” i que “se’ls pretén utilitzar com a ostatges d’Estat” i que davant d’això “no aconseguiran ni una cosa ni l’altra, perquè sempre hi haurà relleus, ja que la nostra pedrera és el poble de Catalunya”

Finalment els portaveus d’Universitats per la República, Jordi Vives i Marta Rosique, han tancat l’acte. Rosique ha demanat que “l’Estat espanyol ens ha tornat a demostrar que no ha entès res, que buscant uns quants culpables es pensaven que acabarien amb nosaltres” però en canvi “no tenen prou presons per tanta dignitat”. Per acabar, Vives ha denunciat que “aplicant el 155, volen que ens rendim i abandonem les nostres idees” però “no renunciarem als nostres ideals perquè om un poble organitzat que resistirem i ens mobilitzarem.”

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid