Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Estudiants de periodisme de la UAB arran de les declaracions a 'Espejo público' d’Antena 3

• Quatre estudiants de quart de Periodisme de la UAB hem fet un vídeo entrevistant alumnes completament aleatoris que hem trobat a la Facultat i els hem preguntat sobre la situació que es viu al Campus Universitari.

• El vídeo s’ha realitzat per la preocupació que ens suposa que es digui que a les escoles i universitats catalanes hi ha un assetjament als alumnes i més concretament al programa Espejo Público d’Antena3, que va emetre un vídeo on apareixien alumnes de la nostra Universitat que asseguraven patir assetjaments constants pel seu sentiment “no-independentista”. Aquesta falta de pluralitat la podem veure fàcilment en el fet que totes les participants del vídeo formen part d’ideologies i afinitats polítiques molt similars, com Societat Civil Catalana o el partit polític Ciutadans i no es dona espai a altres ideologies per contrastar aquesta informació.

• Considerem que l’esmentat vídeo no respecta la pluralitat informativa que han de complir els mitjans de comunicació, ja que només representa un cas de molts casos. Un cas, que a més a més, considerem molt minoritari i es presenta com a general..

• Cal remarcar que des de la Universitat Autònoma hi ha professors que simpatitzen en nombroses organitzacions socials ja siguin partits, sindicats o associacions, entre elles: ERC, PSC, PdeCat, CNT, Societat Civil Catalana...i per tant, això demostra la pluralitat del sistema. És per aquest motiu, que es considera erroni parlar de la imposició d’una única ideologia a tot el campus quan els mateixos professors presenten varietat en aquest aspecte. A partir d’aquí hi ha professors que mostren la seva ideologia obertament i d’altres que no ho fan. Això en cap cas, modifica la manera de fer les classes o de corregir els treballs.

• En el programa Espejo Público es parla de boicot a l'hora de realitzar exposicions orals, entre altres atacs per ideologia. Com es veu en el vídeo realitzat, a la Universitat Autònoma de Barcelona ambdues llengües oficials tenen cabuda en l'espai universitari, sense exclusió, marginació dels companys ni penalització acadèmica per l'ús del castellà, així com per expressar la pròpia ideologia.

• Finalment, condemnem qualsevol agressió i símbol de violència de les que han expressat les estudiants en el programa Espejo Público. Sabem que sí s’han comés actes de rebuig cap a entitats com SCC, la majoria dels cassos per la presència de membres d’ultradreta que els acompanyaven. Però aquest vídeo que hem realitzat demostra que no és un fet general i que els atacs a persones són un fet completament aïllat.

• Aclarir que en cap cas aquest vídeo ha sortit de cap treball universitari ni per proposta de cap professor. Neix d’una iniciativa pròpia de les estudiants que han participat i simplement s’ha comunicat al deganat un cop s’ha realitzat.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid