Espanya
El govern espanyol implementa el 155

El govern de Rajoy ha decidit la dissolució el Parlament i convocar eleccions a la "Comunitat Autònoma de Catalunya" per al 21 de desembre

28/10/2017 Internacional

El Consell de Ministres del Govern espanyol en sessió extraordinària, ha acordat destituir el president Carles Puigdemont i tots els membres del Govern de la Generalitat de Catalunya arran de la declaració d'independència aprovada avui per la cambra catalana.

En cinc decrets pretén desactivar el nou estat

1. Cessament del president Carles Puigdemont.
2. Cessament del vicepresident Oriol Junqueras i tots els consellers del Govern, a excepció de Santi Vila.
3. Designació dels ministeris com a òrgans encarregats d'assumir les funcions de les conselleries. Aquest decret també inclou un annex d'equivalències per a aquelles funcions que presenten més dubtes, segons explicaven fonts de la Moncloa.
4. Extincions i cessaments dels òrgans: Diplocat; Consell per a la Transició Nacional; representants de la Generalitat a Brussel·les i Madrid (Amadeu Altafaj i Ferran Mascarell), però no les oficines que regenten; cessament del cap de la Policia Autonòmica (Pere Soler) i del secretari general d'Interior de la Generalitat (César Puig).
5. Decret de convocatòria d'eleccions autonòmiques per al 21 de desembre i conseqüent dissolució del Parlament de Catalunya.