Per la República
CDR de VIC: "Defensem els vots, Defensem la República"

Aquest cap de setmana a molts indrets del territori els Comitès de defensa del Referèndum (CDR) han canviat la R de Referèndum per la de República i també s'han coordinat per donar resposta a la repressió i la benvinguda al nou Estat. Remarquem la mobilització de VIC, la de Cànoves i Samalús, la coordinació al Priorat i la de CDR a Sabadell.

16/10/2017 Política

A Vic, un miler de persones es van aplegar aquest diumenge al vespre a la plaça Major sota el lema  "Defensem els vots, Defensem la República" per demanar que es proclami la república. El lema de la mobilització encapçalava un manifest que s'ha llegit a la concentració que reivindicava la necessitat de proclamar la República Catalana com a única sortida a la situació que viu actualment Catalunya.

Constitució del Comitè de Dfensa de la República Catalana al Priorat

Unes seixanta persones de la majoria de municipis de la comarca del Priorat es van renir aquest dissabte a Escaladei amb l'objectiu de manifestar lliurement les seves opinions i propostes sobre la situació política i sobre el paper que correspon a la ciutadania i a les organitzacions populars en aquest moment històric. La trobada que era oberta l'havia convotat Priorat per la Independència – Assemblea Nacional Catalana.

Els assistents van exigir la declaració inequívoca de la independència de Catalunya i l’aixecament de la suspensió de la seva aplicació efectiva, un cop comprovada la nul·la disposició de l’estat espanyol a la mediació que s’oferia per negociar la resolució del conflicte.

També es van comprometre a a defensar la República Catalana, que el poble de Catalunya, de manera valenta davant l’agressió violenta i les intimidacions de les forces repressives de l’Estat espanyol, va refrendar inequívocament el passat diumenge 1 d’octubre.

Van constiuir al Priorat un comitè amb participació de tots els agents implicats amb l’objectiu que la mobilització en defensa de la República es faci de manera unitària i coordinada, i a tots els nivells, des dels pobles i barris fins al conjunt de Catalunya.

Comunicat dels "Comitès de Defensa del Referèndum" de Catalunya

Aquest dissabte es van reunir 91 Comitès de Defensa del Referèndum" d'arreu de Catalunya amb e l'objecteiu de coordinar estratègies per a fer front a la repressió i establir eines de comunicació.

Comunicat que han emès:

"Reunides a Sabadell membres d'un centenar dels 'Comitès de Defensa del Referèndum' de tot el territori, després d'aquestes jornades històriques en què els veïns organitzats han aconseguit fer efectiu el dret d'autodeterminació del nostre poble tot i la repressió de l'Estat, ens proposem avançar per organitzar-nos en xarxa a nivell supramunicipal.

Davant la imminent aplicació de l'article 155 o si es produeixen detencions, mentre continuem enfortint l'organització popular des de baix impulsarem i ens sumarem a les mobilitzacions al carrer per defensar la voluntat popular, contra la repressió i per la retirada de les forces d'ocupació de nostre territori"

"Light painting" a Cànoves i Samalús

Al petit poble de Cànoves i Samalús (Vallès Oriental) hi ha un grup de gent, el Comitè de Defensa de la República (CDR), que aglutina a gent independent i gent de tots els partits independentistes, que aquest dissabte van fer un "light painting".