Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la República
Cadena humana a Euskal Herria de solidaritat amb Catalunya

Una cadena humana ha unit les poblacions Lazkao i Ordizia amb Beasain. Sota el lema «Amb Catalunya, nosaltres i nosaltres també decidirem!»

23/10/2017 Política

Amb un somriure en la boca, al voltant de 3.000 persones han donat la mà a Catalunya en senyal de suport i solidaritat amb la seva gent. Però també han donat la mà al futur, convençuts que la millor mostra de solidaritat és l'organització a favor del dret a decidir, segons informa Naiz

Sota el lema «Amb Catalunya, nosaltres i nosaltres també decidirem!», la cadena humana ha arrencat a les 12.00, quan dos testimonis han iniciat el seu recorregut de Lazkao i Ordizia a Beasain. Joxe Bikuña i Julene Iturriotz, de 82 anys, han estat els primers a portar el testimoni, que ha passat per, entre unes altres, les mans de l'alcalde de Beasain, Aitor Aldasoro.

L'acte final ha estat a les 13.00 i s'ha dut a terme a la plaça de Beasain. A la declaració llegida, han avançat que «nosaltres no ens quedarem mirant al tren que ha arribat a Catalunya. Ha arribat el moment! Els nostres companys ens han passat el testimoni, i és hora de pujar-nos al vagó».

Han advocat per alimentar el tren amb «drets, esforç, saviesa i energia», fins a convertir-se en «gent feliç en un poble lliure». Encara que han reconegut que no serà fàcil, han tornat a incidir que «no podem deixar escapar el tren, pensant que algun dia tornarà un altre».

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid