Referčndum 1-O
A la venda a Wallapop, per 300€, una urna robada del Referčndum de l'#1Oct
07/10/2017 Política

Un usuari de Twitrter ha denunciat que han posat a la venda a Wallapop una urna robada del Referèndum de l'#1Oct. L'urna, de plàstic i amb el logo de la Generalitat de Catalunya, està posada a la venda per 300€.

L'interrogant és qui va robar aquesta urna, ja que el robatori d'urnes a molts col·legis es va portar a terme per policies espanyols i guàrdies civils, junt a cens i paperetes i per la força. Es tractaria d'un sobresou d'un membre de les forces d'ocupació? O d'una estafa amb picaresca per fer diners amb engany?

Fake, estafa, espoli policial?

Fa dos dies La Vanguardia es feia ressò de la venda d'una urna a Wallapop: "Ayer esta persona, que según la app reside en Badalona, puso en la web de compraventa un anuncio donde decía subastar una de las urnas de metacrilato del 1 de octubre." També que es tractava d'"Una broma que se le ocurrió con los amigas”, segons relata "Jordi P.", un suposat entrevista responsable d'un dels anuncies a Wallapop per vendre urnes de l'#1Oct.

Però l'anunci que adjuntem i que ha denunciat un usuari de Twitter no està localitzat a Badalona sinó a l'Hospitalet del Llobregat, i no es tracta de "Jordi P." sinó de "Jon R." Tampoc es tracta de l'usuari amb pseudònim “Arriba E” i amb l'avatar de bandera espanyola, que ven una urna anunciada com a robada per ell mateix a Wallapop, amb el text "Urna del butifarendum ilegal retirada por mi mismo como héroe el 1-O"

La fotografia de l'urna, en tots tres casos que semblen inconnexos, és la mateixa.