Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
26-O VAGA! Les estudiants volem: REPÚBLICA ARA!
SEPC: 26-O VAGA! Les estudiants volem: REPÚBLICA ARA! SEPC: 26-O VAGA! Les estudiants volem: REPÚBLICA ARA!

Durant els darrers dies, hem vist com les estudiants vam tornar a omplir els campus universitaris i els centres educatius de dignitat popular. Un altre cop, com portem fent en les últimes setmanes, el moviment estudiantil va respondre amb organització i mobilització.

Com a Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ens agradaria fer certes valoracions polítiques entorn dels esdeveniments polítics de les últimes setmanes i sobre les passes a seguir de les següents.

Des que l’Estat Espanyol va començar, ara farà un mes, amb la confiscació de cartells que cridaven a la participació del referèndum de l’1 d’octubre, la resposta organitzada i popular del poble de Catalunya a cada un dels atacs repressius en escala, ha evidenciat la necessitat immediata i la ferma voluntat popular de construcció de la República Catalana.

Els mecanismes de violència que hem vist que l’Estat ha aplicat són, en tots els aspectes, un atac directe contra el poble de Catalunya i contra les expressions polítiques independentistes en qualsevol de les seves formes. Una vulneració reiterada de la llibertat d’expressió, de manifestació, de reunió, de premsa i d’opinió que afecta, clarament a la vida de tot el poble de Catalunya i, per tant, també de l’estudiantat.

La intervenció en els comptes de la Generalitat deixa a les nostres universitats i als nostres centres educatius sense sobirania per poder gestionar les necessitats internes d’aquests. L’activació de l’equip policial per frenar l’1 d’octubre atacava directament a les directores, a les mestres i les estudiants d’aquelles escoles públiques que eren centres electorals. Hem vist, també, com es qüestionava el dret a vaga de les estudiants de secundària, amb l’intent de tutelació i l’amenaça a la repressió. I, recentment, vivíem, com a comunitat educativa, l’atac, a base d’injúries, al nostre model educatiu, per part de la caverna mediàtica i els partits d’aquest règim, els mateixos que sempre han tingut l’objectiu de “españolizar a los alumnos catalanes”.

És per això que els escenaris que ara se’ns plantegen ens porten a l’organització i la mobilització constant. Entenem que la dilació i la mediació no són una opció possible ni vàlida davant un Estat opressor, que l’únic diàleg que ofereix és el de la força bruta i el de la supressió de la nostra sobirania, com ja han anunciat amb l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola, un article que porten mesos ja aplicant-los a través de les clavegueres de l’Estat.

Així doncs, creiem que hem d’estar preparades per articular respostes a l’alçada. Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans estem disposades a anar fins al final per protegir la nostra sobirania, per seguir treballant al servei del poble català i per construir, d’una vegada per totes, la República Catalana que volem i necessitem. No farem ni un pas enrere en aquesta voluntat i, si fa falta, ho farem amb una vaga estudiantil sostinguda fins a aconseguir la llibertat.

El poble ja ha demostrat la seva ferma voluntat i, amb organització i mobilització, ha passat per sobre de qualsevol intent de repressió, amenaça o agressió, evidenciant la seva capacitat sobirana, demostrant-se protagonista del procés i accelerant l’activitat institucional. I les estudiants ho fem fet, també, des dels centres educatius. I així ho seguirem fent fins que calgui. No volem ni podem continuar amb la normalitat acadèmica, ja que el silenci i l’immobilisme davant la repressió, ens fa còmplices d’aquesta. Tenim clar que la normalitat acadèmica no pot ser una opció quan la normalitat política no és una realitat.

És per tot això, que aturarem les classes. És per tot això, que proposem i preparem una vaga sostinguda fins a la llibertat, en defensa de la terra i de les institucions catalanes. Perquè considerem que la comunitat educativa no pot restar callada i quieta davant els atacs de l’Estat Espanyol, perquè la voluntat popular expressada l’1 d’octubre, entre dignitat i cops de porra, s’ha de defensar, posar en valor i fer-la efectiva; perquè les estudiants d’aquest país no podem permetre que se segueixin violant drets fonamentals i se segueixi detenint gent per les seves idees polítiques. Creiem fermament que tota la comunitat educativa ha de ser un actor protagonista de la defensa de la voluntat popular, la sobirania nacional i la proclamació i la construcció de la República Catalana. L’educació que neixi de la lluita i la defensa del poble i els seus drets, serà, sens dubte, una educació que ens faci més lliures.

Aquest sistema educatiu que ha de néixer, requereix, també, nous plantejaments i noves apostes, les quals s’hauran de posar sobre la taula en l’inici del Procés Constituent. Des del SEPC apostem per una educació que sigui eina d’emancipació d’apoderament popular, amb un paper alliberador i en clau crítica. Una educació feminista, que aposti per la coeducació, pública i per a tothom, on el capital privat no hi tingui ni veu ni cabuda. Una educació catalana, que mantingui el model d’immersió lingüística i faci un pas més enllà, que treballi pel català com a eina de cohesió social i que preservi la cultura i tradicions catalanes, que perillen sota aquest Estat Espanyol.

Sabem que l’educació és clau per a l’emancipació i l’autodeterminació i que, només autodeterminant-nos ens podrem alliberar. Per tant, hem de fer que l’educació que vertebrarà la República Catalana, neixi d’una comunitat educativa activa en la defensa dels drets i les llibertats, per tal d’assegurar que respongui a les necessitats de la classe treballadora i estigui a l’abast de tothom. En definitiva, cal que treballem per tal que les nostres escoles recuperin la seva funció social i garanteixin una educació totalment pública, popular, de qualitat i feminista, alçant així un nou país del poble i per al poble.

Per tot això, des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, convoquem a una vaga estudiantil a tots els centres educatius per al proper dijous 26 d’octubre.

Per una educació al servei del poble, REPÚBLICA ARA! Per defensar la terra, VAGA FINS LA LLIBERTAT
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid