1-0
Un miler de tractors a la subdelegació del govern espanyol de Lleida en defensa del referčndum

S'han anunciat tractarades pel proper divendres 29 de setembre arreu de municipis de Catalunya

23/09/2017 Política
Les primeres marxes pageses convocades aquest dissabte a Lleida i Vic per Unió de Pagesos i JARC han aplegat a més de 1.000 tractors i un gran nombre de pagesos que s’hi ha acostat amb el seu vehicle particular des d’arreu de Catalunya.

Les dues organitzacions denuncien la intervenció de facto de la Generalitat de Catalunya i deploren l’assalt de la Guàrdia Civil a les conselleries d’Economia, Hisenda, Governació i Exteriors, entre altres organismes. També remarquen que l’atac al lliure funcionament de les institucions catalanes suposa un atemptat a la democràcia.

Els fets ocorreguts durant els darrers dies suposen un atac a les llibertats d’ideologia, d’expressió, de reunió, d’informació, de correspondència i de privacitat, la judicialització del debat polític a Catalunya, l’erosió de la separació de poders, la limitació a la llibertat d’expressió dels càrrecs electes i, finalment, la intervenció de les finances catalanes que posen en risc les polítiques agràries i rurals del país, asseguren.