Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
estat de setge
En llibertat vuit dels catorze detinguts en la macrooperació de l'estat espanyol contra el referèndum

Tres van ser alliberats dimecres a la nit i cinc aquest dijous. La resta es preveu que declararan avui a la Ciutat de la Justícia

22/09/2017

En aquests moments restes sis persones detingudes a les dependències de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia, a Barcelona, i a Sant Andreu de la Barca.

A la caserna de Travessera de Gràcia, hi ha la Vicepresidència, Josep Maria Jové; el secretari d'Hisenda, Josep Lluís Salvadó; i el treballador del CESICAT Juan Manuel Gómez, mentre que a la caserna de Sant Andreu de la Barca hi ha Josué Sallent,  del Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació ( CTTI); Josep Masoliver, director de Sistemes de la Fundació PuntCAT i Rosa Maria Rodríguez, directora de T-Systems.

En llibertat

Dimeccres a la nit van sortir en llibertat: Joan Ignasi Sánchez, assessor del Departament de Governació en matèria de comunicació; David Franco, cap de Desenvolupament del CTTI; David Palanques, responsable de l'oficina tècnica del CTTI. També cal fer menció a osep Ginesta, secretari general de Treball, un dels vint investigats en l'operació.

Passades les dues de la tarda, quedaven en llibertat quatre detinguts més: Xavier Puig, treballador del Departament d'Afers Exteriors; Pau Furriol, vinculat amb una impremta de Vic on s'hauria trobat material electoral per al referèndum de l'1 octubre; Natàlia Garriga, directora dels Serveis del Departament de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda i Mercedes Martínez, treballadora del Departament de Vicepresidència.

Cap a les 18h, s'ha confirmat que un altre detingut quedava en llibertat: Francesc Sutrias, director general de Patrimoni. Tots hauran d'anar a declarar davant del jutge d'instrucció número 13 que investiga el cas.

El jutge que va ordenar els 41 escorcolls de dimecres els va justificar no només pel referèndum, sinó també perquè s'estarien preparant les estructures d'estat. El magistrat ha xifrat en 6,2 milions d'euros el cost del referèndum. 

En la diligència prèvia, el jutge va especificar que l'objectiu era identificar els autors de les actuacions encaminades "al desenvolupament de les estructures d'Estat i la celebració del referèndum per a la consecució de la independència de Catalunya".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid