Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUA
Un mort i 19 ferits durant un atac ultradretà a Charlottesville, EUA

El governador Terry McAuliffe ha declarat l'estat emergència a la ciutat davant els forts disturbis. Dissabte enmig de les protestes un vehicle va envestir la multitud.

14/08/2017 Internacional
Dissabte passat enmig de les protestes antifeixistes a la ciutat de Charlottesville, a Virgínia, Estats Units, una persona va morir i almenys 19 van quedar ferides després que un vehicle conduit per un ultradretà envestís a la multitud. La ciutat es va convertir de nou en el focus de tensió al voltant d'un polèmic monument a Robert E. Lee que hi ha al Parc de l'Emancipació, i per això va ser declarat l'estat d'emergència a Virgínia.

La protesta feixista anomenada Unim la dreta, d'aquest dissabte a la zona va congregar centenars d'activistes d'extrema dreta que protestaven en contra de la demolició de l'estàtua de Robert E- Lee. (el general que va encapçalar els exèrcits dels Estats Confederados d'Amèrica durant la guerra de Secessió).

En paral·lel, una altra manifestació antifeixista en contra de la presència de l'estàtua va coincidir amb la supermacista blanca a la ciutat fet que va provocar  forts enfrontaments entre els dos grups. L'alcalde de Charlottesville, Mike Signer, va informar al seu compte de Twitter sobre la víctima (una dona de 32 anys anomenada Heather Heyer ha mort per l'atac feixista i 19 persones més han resultat ferides) de l'atropellament i "va instar a tota la gent de bona voluntat a que se n'anés a casa".

Alguns internautes han començat a posar-se la imatge de Heather Heyer al seu perfil de twitter i facebook com a homenatge a la víctima. Per les xarxes socials també ha circulat la imatge d'un manifestant feixista a Charlottesville amb una bandera i una samarreta de la Falange Española (i una "típica" bota de vi).

Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Sant Jordi era guerrer...
  6. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Fora fatxes del Fossar
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid