Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Càrnies en lluita
Nova mobilització a la indústria càrnia d'Osona en suport als treballadors

Es reclama que es faci complir  la nova llei, que empara els drets mínims dels treballadors, i que es respecti el dret de reunió de les persones treballadores.

28/08/2017 Laboral

El proper 2 de setembre convoquen una nova mobilització a la indústria càrnia d'Osona amb una concentració i un sopar popular al costat de Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga, a partir de les 10 de la nit en solidaritat  amb els treballadors represaliats de Saragossa i Zuera i de Le Porc Gourmet, que igualment pateixen tota mena d’assetjaments a causa de la seva lluita.

Des que, el març passat, va entrar en vigor la reforma de la Llei de Cooperatives, que pràcticament equipara el treball a les falses cooperatives amb el treball assalariat, semblava que les coses havien de canviar, i s'esperava que des d’Inspecció de Treball es fes respectar la nova llei i s’abolissin les condicions de treball que podria qualificar-se d'esclavatge, cosa que encara no ha passat.

La lluita continua, i darrerament aquesta s’ha estès a Zuera i a Saragossa (Aragó), on també hi ha treballadors de TAIC (Trabajadores Asociados de la Industria Cárnica), una de les dues falses cooperatives que operen a Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga.

A Saragossa es va fer, el dia 5 d’agost passat, una assemblea de treballadors. Arran d’aquest fet, la repressió ha estat ferotge: acomiadaments/expulsions i amenaces per a qui hi va participar i, alhora, contractació de més de trenta nous treballadors desinformats.

Que un fet tan elemental com l’assistència a una reunió informativa hagi generat una repressió tan gran i tan arbitrària demostra, una vegada més, que les suposades cooperatives càrnies no funcionen com a autèntiques cooperatives, ja que tenen un funcionament jeràrquic absolutament vertical i prepotent.

Es reclama que es faci complir ja la nova llei, que empara els drets mínims dels treballadors, i que es respecti el dret de reunió de les persones treballadores.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid