Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1-O
Mobilització a Donostia en suport de la celebració del referèndum a Catalunya

La portaveu d'EH Bildu, Maddalen Iriarte va destacar l'exemple de mobilització del poble català i va remarcar que aquesta és una lluita comuna.

13/08/2017 Política

Sota el lema "Tot un poble en moviment, amb Catalunya, amb la Democràcia, unes 3.000 persones es van manifestar ahir a Donostia convocades per EH Bildu, en el primer exemple de mobilització basca en suport al referèndum de l'1 d'octubre, al que seguiran unes altres. Cal remarcar la participació de centenars de catalans que passen aquests dies d'estiu a la capita basca. Maddalen Iriarte va destacar el seu exemple i va remarcar que aquesta és una lluita comuna. Partits com el PNB o Elkarrekin Podem, no han secundat la convocatòria perquè consideren la consulta catalana unilateral.

Entre els participants de Catalunya hi havia els diputats de la CUP al Parlament Albert Botran i Mireia Boya. Mireia Boya ha agraït a EH Bildu i als bascos la manifestació de suport a l'1-O i ha dit que espera que aviat siguin els catalans els que es manifestin a favor del dret a l'autodeterminació del poble basc.

Arnaldo Otegi, coordinador d'EH Bildu, ha dit que, amb la manifestació, els bascos volen recuperar l'esperit solidari amb Catalunya del lehendakari de la Segona República, José Antonio Aguirre.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid