1999- Missatge “propresos bascos” de la “Giraldilla” a la inauguració del Campionat del Món d'atletisme

Missatge “propresos bascos” de la “Giraldilla” a la inauguració del Campionat del Món d'atletisme

20/08/1999 Tal dia com avui
1999- Una de les mascotes amb un missatge “propresos bascos”  balla al costat d'un dels membres del grup Siempre Así en un moment de la inauguració del Mundial d'atletisme de Sevilla. 1999- Una de les mascotes amb un missatge “propresos bascos” balla al costat d'un dels membres del grup Siempre Así en un moment de la inauguració del Mundial d'atletisme de Sevilla.

El 20 d'agost de 1999 dos activistes vascos es van inflitrar amb un missatge “propresos bascos” enganxat a les disfresses de la mascota “Giraldilla” a la inauguració del Campionat del Món d'atletisme de Sevilla que estaven veient en directe uns 3.500 milions d'espectadors de tot el món.

Les dues "mascotes" amb un missatge “propresos bascos” van ballar durant diversos minuts al costat dels membres del grup Siempre Así (i dels atletes de desfilaven) en el moment de la inauguració del Mundial d'atletisme de Sevilla. El missatge que lluïen les "Giraldillas " era “Repatriation Bask Prisoners” (Repatriació pels presoners bascos) al costat d'un mapa del País Basc i les conegudes fletxes que demanen el retorn dels presos polítics bascos a Euskal Herria. Les "Giraldillas" també van interactuar amb el presentador de l'acte, el periodista (ultraespanyolista) Carlos Herrera.