Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut
L’STEI Intersindical denuncia que el Govern no compleix la normativa en matèria lingüística a sanitat

Demana i exigeix al Govern i al Servei de Salut de les Illes Balears polítiques serioses al respecte i l’exigència d’acreditar els coneixements de la llengua catalana en totes les categories.

23/08/2017 Llengua

L’STEI Intersindical denuncia la manca de respecte i sensibilitat que demostra el Govern de les Illes Balears cap a la llengua catalana i cap als usuaris de la sanitat pública. D’ençà que tenim competències en matèria de  sanitat  sempre hi ha hagut desinterès de part de tots els governs i sindicats que han estat i estan presents a la Mesa Sectorial envers aquest tema.

La decisió política d’excloure el català com a requisit a les convocatòries de selecció i mobilitat d’algunes categories sanitàries és un menyspreu per als professionals que, per un sentit de responsabilitat i respecte cap als usuaris de les Illes, han passat les proves de capacitació de la llengua catalana dels diferents nivells.

El motiu exposat  pel  Govern que l’exigència de coneixements de la llengua catalana pot dificultar la selecció de personal sanitari, és fals. Un exemple és el llistat definitiu d’admesos de la borsa única per a la selecció de personal estatutari temporal de la categoria d’infermer/infermera, ja que dels més de 5.000 aspirants, n’ hi ha més de 1.500 que acrediten el nivell B2 o superior. A la propera oferta pública es convocaran 394 places de la categoria d’infermeria i queda demostrat, per tant, que hi ha suficient  personal capacitat lingüísticament per cobrir-les totes.

A més, la Llei 4/2016, de 6 d’abril, de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l’ús del català a la funció pública, preveu que, quan la prestació assistencial pugui resultar afectada per la manca o insuficiència de professionals capacitats lingüísticament, les convocatòries de selecció i mobilitat que afectin determinades categories de personal estatutari o laboral, poden eximir, excepcionalment, els requisits de coneixements de la llengua catalana.

Per tant, en cap moment la llengua catalana suposa un entrebanc, al contrari, es tracta d’un element essencial per donar un servei sanitari de qualitat als ciutadans de les Illes Balears.

Després de 30 anys de Llei de Normalització lingüística i un Govern suposadament sensible en  aquest tema, és inadmissible la por a fer complir tota la normativa relacionada amb l’ús de la llengua catalana en l’àmbit sanitari.

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid