Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ARGENTINA
Repressió contra els indigenistes a l'Argentina

Divendres passat va fer un any de la detenció il·legal de 3 preses polítiques de l’”Organitzación barrial Tupac Amaru”. En total són dotze els presos polítics d’aquesta organització perseguida pel govern de Mauricio Macri

16/07/2017 Internacional

Divendres passat va fer un any de la detenció il·legal de 3 preses polítiques de l’”Organitzación barrial Tupac Amaru” perseguida pel govern argentí i amb un total de dotze membres a la presó. Una de les empresonades més conegudes és Milagro Sala (a la presó des del gener de 2016) per la qual es va fundar el Comité por la Libertad de Milago Sala que ha llançat una campanya internacional a internet per sumar suport i exercir pressió sobre el govern de Mauricio Macri i la Cort Suprema de Justícia local, que encara no ha aclarit si la líder aborigen podrà obtenir immunitat parlamentària ja que fou Diputada de la Provincia de Jujuy.


La iniciativa solidària va constar d'un seguit d'activitats i xerrades davant del Palau de Justícia argentí i d'una recollida de signatures al web www.libertadmilagro.com.ar. Aquesta campanya solidrària està sent reeixida i ja compta amb el suport d'importants personalitats, com les ex mandatàries de Brasil i Argentina Dilma Roussef i Cristina Kirchner, el fundador de Wikileaks Julián Assange, el lingüista nord-americà Noam Chomsky, i prestigioses agrupacions dels Drets Humans, com les Madres de Plaza de Mayo. Fins ara, ja han superat les 40.000 adhesions. A més, la campanya també està present a Twitter, amb el 'hashtag' 'LiberenAMilagro' (o en anglès: 'FreeMilagroNow'). Roussef i Kirchner van col·laborar amb la viralització de la causa i també es van sumar alguns polítics de l'esquerra local.


D’altra banda el passat 27 de juny el jutge federal de la ciutat argentina de Bariloche, Gustavo Villanueva, va ordenar la detenció del 'lonko' (cap) maputxe Facundo Jones Huala. El magistrat va actuar responent a una demanda d'extradició de part de la Justícia xilena i des de llavors el líder indígena es troba arrestat a la Unitat Penitenciària 14 de la ciutat d'Esquel. No obstant això, el procediment ha estat denunciat per part de la comunitat maputxe i els advocats del 'lonko' com una persecució. Ja fa un any , Jones Huala va estar pres, va ser portat a judici i alliberat per la mateixa causa. Segons la llei argentina, una persona no pot ser jutjada dues vegades pel mateix delicte.


Més enllà de la causa puntual per la qual està sent jutjat novament Facundo Jones Huala, la lluita del poble maputxe per les seves terres és una constant al llac de la història. A la dècada de 1990 l'empresa Benetton va adquirir terres que anteriorment li pertanyien a un grup empresari britànic amb oficines a Londres. Es tracta de més de 900.000 hectàrees que van ser lliurades a aquest grup després de la Conquesta del desert, ja que aquest grup va ser el que va finançar aquest genocidi. Quan Martin Villa dirigia ENDESA l’empresa també “tingué problemes” a l’hora d’expropiar terres maputxes.

Valora
Rànquings
  1. La web "Adéu Ibex35" informa com fer el canvi a un consum ètic, sostenible i de proximitat
  2. La Flama del Canigó arribarà a Hamburg, Brussel·les, Ginebra i Edimburg
  3. Poble Lliure emplaça totes les forces independentistes d’esquerres i basades en la radicalitat democràtica a crear una direcció estratègica compartida
  4. Rebuig a l'acte de la Fundación Princesa de Girona a Vilablareix
  5. Un mort al passatge de la Camèlia número set
  6. La Universitat de Granada pressiona a la plataforma Andalusia pel dret a decidir per impedir la conferència de la CUP
  7. No perdem el nord
  8. Jo odio
  9. Nerea Barjola: “El relat dels mitjans sobre el cas de ‘La Manada’ segueix el mateix patró que el de les noies d’Alcàsser”
  10. Dilemes de la solidaritat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid