Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ALLIBERAMENT NACIONAL
Primer acte pel Sí a Girona

L'acte pel Sí al barri de Santa Eugènia (al límit entre Girona i Salt) tenia per títol "Per què volem una República?"

28/07/2017 Política

Aquest dijous al vespre s'ha realitzat al barri de Santa Eugènia de Girona (a la “frontera” entre Girona i Salt) el primer acte que ha organitzat la CUP al Gironès dins la campanya nacional "Sí, viure vol dir prendre partit" per demanar la participació i el vot favorable al referèndum de l'1 d'octubre. L’acte (presentat pel regidor gironí de la CUP Toni Granados) al qual han assistit un centenar de persones ha comptat amb les intervencions de Mireia Vehí (diputada de la CUP al Parlament), Sebas Parra (veí de Santa Eugènia) i Oriol Corral (ex-regidor de Som Gramenet).


Sebas Parra ha centrat el seu parlament en la memòria històrica de Santa Eugènia de Ter, recordant que l’any 1937 el poble (abans de ser un barri de Girona Santa Eugènia va ser un municipi independent) va començar a construir una escola (que encara existeix) per acollir i educar els nens que fugien de la guerra i el feixisme. Parra ha comparat l’esperit republicà dels anys ’30 del segle XX amb la “nova república que veurem néixer”.


Seguidament Oriol Corral, ex-regidor de Santa Coloma de Gramenet, ha afirmat que “l’arma de destrucció massiva” dels independentistes ha de ser convèncer “tots els nostres veïns i coneguts perquè l'1 d'octubre puguem conquerir la república i vèncer el règim del 78”.


Tot seguit la diputada de la CUP Mireia Vehí ha felicitat a l'esquerra independentista per tota la tasca dels darrers anys i ha explicat que la Llei de Transitorietat donarà seguretat jurídica una vegada s'hagi guanyat el referèndum. Vehí també ha destacat els canvis al govern de la Generalitat destinats a reforçar la celebració del referèndum i ha acabat la seva intervenció recordant que “tot el poder ha de ser pel poble”. L’acte ha finalitzat amb un pica-pica al qual s’ha convidat els veïns de la zona.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid