Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Nova edició d'agendes en català per als escolars de la Franja

La Plataforma per la LLengua posa en marxa una campanya de donatius per fer arribar agendes en català a tots els alumnes de les escoles i instituts

25/07/2017 Llengua

L'alumnat de les escoles de la Franja podrà tenir novament una agenda escolar en llengua catalana. La Plataforma per la Llengua, el Moviment Franjolí per la Llengua i el Casal Jaume I de Fraga tenen previst editar les Agendes de la terra per als alumnes de primària i de secundària.

La voluntat és editar-ne novament 4.000 exemplars, per bé que aquesta vegada els impulsors han posat en marxa una campanya de captació de recursos per finançar el projecte. Per aconseguir que arribin el màxim nombre d’exemplars a les escoles de la Franja i garantir que cap alumne es quedi sense el seu exemplar, la Plataforma per la Llengua ha posat en marxa una campanya de donatius per ajudar a finançar aquest projecte.

Per cada aportació de 5 euros, es podrà enviar una agenda més a les escoles de la Franja. Així, les persones que ho vulguin poden fer les seves aportacions entrant al web de la Plataforma per la Llengua (https://www.plataforma-llengua.cat/col-labora/donatius-agendes). Aquests donatius serviran perquè els nens i nenes facin servir una eina pedagògica en català, en el seu dia a dia i per dignificar el català a l'àmbit educatiu de la Franja de Ponent.

Les agendes, editades i maquetades per l’Associació Agendes de la Terra, proposen continguts basats en diferents iniciatives socials, a més de posar en relleu diferents dates de l'àmbit lingüístic català i d'afavorir la inclusió de dades referencials de la Franja, com els mapes comarcals, referències a autors franjolins o la toponímia pròpia i correcta. Entre les novetats, hi ha el decàleg ‘Una llengua viva és una llengua que es parla’ i el calendari escolar i festiu adaptat a l’administració aragonesa.

L’any passat les entitats van repartir 3.500 agendes que, amb la col·laboració de les associacions de pares i mares, van arribar a l’alumnat amb total normalitat i van significar un pas cap a la normalització del català, la llengua pròpia del territori.

El català és la llengua pròpia de les comarques de la Franja, i ha de ser un patrimoni a conservar per part dels pares, les mares, les escoles i l'Administració. Que els nens i nenes facin servir una eina pedagògica en català, en el seu dia a dia, és una manera necessària i bona de dignificar el català a l'àmbit educatiu de la Franja de Ponent.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid