Participació
La FAVB presenta un document amb al·legacions al nou reglament de participació ciutadana
25/07/2017 Política

La Federació d'Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB) i 58 associacions de veïnes i veïns de Barcelona han presentat avui en roda de premsa un document amb 48 al·legacions al nou reglament de participació ciutadana. En elles valoren l’avanç important que suposa en aquesta normativa l’establiment de noves vies per a la participació a través de la iniciativa ciutadana, i la tensionen perquè s'apropi a la democràcia directa a través del compromís polític sobre el seu impacte

Alhora considerem que cal ponderar adequadament la participació de les entitats en els òrgans de participació on es garanteixi que, en aquells que són més ben valorats per al ciutadania (Consells de barri i Audiències), el nombre de sessions no sigui en cap cas inferior a les que garantia la normativa anterior.

Per a les entitats veïnals "Un correcte funcionament d’aquests òrgans implica disposar d'informació completa i acurada amb antelació i convocatòries fetes amb suficient marge de temps". També concreten les mesures per tal que el retorn de les propostes o queixes ciutadanes tinguin un seguiment clar i es garanteixi la seva resposta.

El procés d’elaboració de les noves Normes va començar fa just un any, i en aquest temps s’han incorporat en el text diverses aportacions que ha fet la Favb conjuntament amb altres entitats del món associatiu, com el CAB o el CJB. També hi hem participat a través del Consell de Ciutat.

No obstant, per tal que les tres paraules claus de Participació, Transparència i Proximitat siguin una realitat, les associacions veïnals han vist del tot necessari presentar-hi aquestes al·legacions, a la vegada que troben imprescindible que la normativa vagi acompanyada d’una voluntat política real i de la dotació dels recursos adients.