x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
vaga del metro
La FAVB demana transparència sobre el conflicte i la cerca de solucions satisfactòries per a tothom

És l’onzè dilluns d’aturades al Metro de Barcelona i el cinquè dia de vaga al Bicing.

17/07/2017 Laboral

Davant de l'onzè dillins de vaga del Metro, la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) ha diofòs un comunicat on demana que com a usuaris i ciutadans "tenim dret a tenir una informació transparent dels termes del conflicte. De quins són els punts en litigi, de quins són els efectes dels possibles acords, de quines són les divergències que impedeixen un acord i de quines sortides es poden explorar".

Considera que les parts han de ser conscients que aquest conflicte laboral té un impacte en un servei cabdal per a la ciutat. Un servei cada cop més essencial per fer front als reptes generats per la contaminació i el canvi climàtic. Un conflicte que afecta la majoria de la població. I per tant, tenen l'obligació moral de proposar i explorar tots els camins que permetin acabar amb el conflicte. La qualitat de les polítiques públiques i dels moviments socials no depèn només dels seus resultats, sinó també de la qualitat de les seves accions. Per això, "servidors i treballadors públics tenen el deure de realitzar un exercici responsable per trobar solucions", remarca l'entitat veïnal

També puntualititza que "Volem un millor transport públic. El necessitem. I sabem que aquest no és possible sense una gestió pública eficient i transparent. Sense bones condicions de treball. I per això creiem que es pot trobar una solució satisfactòria per a tothom"

Tot i així recorda que, "Fer vaga és un dret de les treballadores i treballadors per aconseguir millores i condicions laborals dignes. Les vagues, com altres conflictes, trenquen la vida quotidiana i generen molèsties no només als seus participants. El moviment veïnal també fa sovint accions que poden ser malenteses, però que resulten necessàries per aconseguir drets".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid