x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CUP NORD-ORIENTAL
La CUP presenta un blog amb tota la informació sobre el «Cas Manga»

«La Teranyina del Cas Manga» és un resum de les més de 6.000 pàgines de les investigacions sobre la trama delictiva que vol evitar que el principal cas de corrupció política de les Comarques Gironines quedi en l'oblit.

12/07/2017 Política

La CUP presenta el projecte de “La teranyina del Cas Manga”, una web inspirada en “Llums i Taquígrafs” per a informar del Cas Manga: la trama de corrupció més important que s’ha descobert mai a les Comarques Gironines. El cas és un resum dels negocis de l’empresa GRS Ars Local SL, que durant més de 7 anys va estar obtenint contractes fraudulents de l'administració pública per un valor de 19.122.272,87€.


El blog és un resum de tota la trama de tràfic de favors i beneficis que gira al voltant de l’empresa de gestió recaptatòria GRS i les seves relacions amb institucions públiques com el Consell Comarcal de la Selva o la Diputació de Girona. A més, les investigacions fetes per Vigilància Aduanera també inclouen tots els contractes fraudulents que hi va haver entre l’empresa i altres ajuntaments de la zona (majoritàriament de les comarques gironines). Aquesta trama corrupte es basava en l’organització de concursos públics des de la mateixa empresa, el falsejament de contractes i la utilització de contactes polítics per obtenir nous contractes. Cal destacar la importància dels aconseguidors polítics, persones afines a GRS i que servien com a pont entre l’empresa i els ajuntaments. Aquests contactes eren Ramon Ramon (director del Patronat de Turisme de Girona i exalcalde de Blanes), Felip Puig (exconseller d’interior de la Generalitat) i Lluís Ballbé (exsecretari de la Federació de Municipis de Catalunya).


En tota aquesta teranyina de polítics (majoritàriament de CIU), treballadors públics i privats, hi havia una gran xarxa de relacions personals entre el Consell Comarcal de la Selva i GRS. A més, també hi havia interconnexions entre empreses privades i públiques.

El cas es va conèixer públicament el 14 de febrer de 2013 amb la detenció d’alguns dels seus principals implicats: Robert Fauria (expresident del Consell Comarcal de la Selva i exalcalde de Sant Hilari Sacalm), Àlex Ros (administrador de l’empresa GRS Ars Local SL), Joan Carles Feliu (cap de Ciutadania del CCS) i Josep Maria Franch (soci de GRS), entre d’altres.
Segons les investigacions fetes des del mateix jutjat de Lugo, en el Cas Manga s’hi podrien incloure els delictes de tràfic d’influències, adjudicacions il·lícites, suborn, frau fiscal o contra l’administració pública i compta amb la implicació de més de 155 persones i unes 21 administracions públiques com a mínim.


El blog, doncs, té l’objectiu de donar a conèixer el cas i fer un resum de les investigacions que s’han fet des del jutjat de Lugo (i que s’han derivat al de Santa Coloma de Farners). Així doncs, totes les informacions que es poden trobar a “La Teranyina del Cas Manga” han estat elaborades a partir de l’estudi i l’anàlisi de la instrucció del qual la CUP n’és acusació popular.

lateranyinadelcasmanga.wordpress.com

@CUPNordOriental
www.facebook.com/CUPNordoriental/

Valora
Rànquings
  1. 313 anys després la monarquia borbònica torna a reprimir el color groc per Sant Jordi
  2. El vídeo "Es tanzt ein Bi Ba Butzemann" (Viva Puigdemont) rep més de 200.000 visites en 24 hores
  3. La CUP inicia una recollida de signatures contra el nomenament de Santi Vila com a director general d’Aigües de Banyoles
  4. Abans es trencarà Catalunya?
  5. La por ha canviat de bàndol i Catalunya se'n va... a poc a poc, però se'n va
  6. Banc Sabadell finança un fabricant de bombes de dispersió, tot i estar legalment prohibit a l’Estat espanyol
  7. Viena es solidaritza amb Catalunya
  8. Tothom a la mani del 15A #LlibertatPresosPolítics
  9. Reflexions en la Diada del 25 d'Abril
  10. Il·legalitzar Catalunya
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid