Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
procés participatiu
La CUP de Tàrrega considera insuficient el procés participatiu de l'estudi del pla de mobilitat
24/07/2017 Política
La CUP de Tàrrega considera insuficient el procés participatiu de l'estudi del pla de mobilitat La CUP de Tàrrega considera insuficient el procés participatiu de l'estudi del pla de mobilitat

La CUP de Tàrrega ha manifestat que la fase del procés participatiu contemplada dins l'estudi que s'està realitzant per confeccionar el pla de mobilitat urbana no ha estat prou participativa. Aquest estudi, licitat a l'empresa DOYMO per un import de 17.990 euros, constava entre altres, d'una fase participativa. Segons membres de la formació “el regidor de governació a pregunta de la CUP a la darrera Comissió d'Urbanisme de dilluns dia 3 de juliol, va informar que aquesta fase s'havia donat per acabada, però no en va poder donar detalls perquè els desconeixia”.

Membres de la CUP afirmen que “l'únic acte on hem tingut contacte amb l'empresa ha estat en l'últim Consell Escolar Municipal, celebrat el 30 de maig, on es va passar un qüestionari als directors dels centres sobre la ubicació del centre, els aparcaments, i els punts conflictius”. Els temes que la formació troba a faltar en aquest qüestionari són la circulació de bicicletes i la de persones amb mobilitat reduïda. Segons afirmen, “aquest procés participatiu no ha estat suficientment publicitat ni hi ha hagut participació directa de tots els membres de la comunitat educativa, entre els quals hi ha el nombre més gran d'usuaris de la bicicleta, ni entre col·lectius específics de ciclistes, ni de persones amb mobilitat reduïda”.

La formació afegeix que el fet de no tenir encara un reglament de participació dificulta la possibilitat d'articular processos participatius que ajudin a conèixer les diferents realitats i necessitats de la ciutadania, i buscar-hi solucions. “En aquest cas, el Consell Escolar Municipal era l'únic organisme participatiu que es convoca regularment perquè ho marca la llei, i per tant, l'únic al qual va tenir accés l'empresa.”

La CUP ja va reclamar l'any passat un nou pla de mobilitat que fos participatiu i útil per regular la convivència de cotxes, bicicletes i vianants als carrers de la ciutat. Ara que l'estudi està en marxa, la formació creu que és important garantir la rigorositat de la fase participativa abans que s'entregui l'estudi final a la resta de regidors. Per aquest motiu la formació ha demanat informació per escrit d'aquest procés participatiu, especialment dades relatives a:

- Com, quan i a través de quins mitjans s'han publicitat les vies de participació

- Nombre total de persones i col·lectius enquestats

- Tipus de col·lectius o associacions consultades

- Llocs o espais i hores en què s'han realitzat les enquestes

- Preguntes realitzades i estudi estadístic de les respostes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid