Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La Crida per Granollers-CUP demana la suspensió del Projecte de Camp de Futbol a Palou
19/07/2017 Política

La Crida per Granollers-CUP ha presentat al·legacions al projectede Camp de Futbol a Palou. En les al·legacions sol·liciten la suspensió del projecte ja queel terreny on es vol situar el camp de futbol de Palou està ubicat en zona d'indefensió A, a l'autoprotecció (ZIF 500m.) de la indústria química Evonik.La ZIFrespon a la proximitat al focus de la possible emergència i alhora a la celeritat de l’avenç d’aquesta, que fa que el temps de resposta per avisar i per a aplicar les mesures d’autoprotecció siguiexcessivament reduït. A l’interior de la zona d’indefensió envers l’autoprotecció no són viables les previsions de desenvolupament urbanístic amb implantació d’equipaments de pública concurrència.

D'altra banda, en el mateix escrit d'al·legacions denuncien que en l'estudi d'impacte ambiental no s'hagi tingut en compte la planificació prevista pel PDU del Circuit Barcelona-Catalunya en la banda del riu on es preveu ubicar l'aparcament principal del nou estadi de futbol, i del circuit de Kàrting internacional, planejat també pel PDU a Palou, en el mateix costat del riu on es preveu que s'ubiqui el camp de futbol. Caldria tenir en compte, també, que vinculat al PDU del Circuit es contempla la conversió de la C-35 en una autovia que de fer-se fracturarà encara més Palou. La superposició de plans urbanístics i de noves activitats dirigides a un públic massiu multiplica els impactes potencials per a l'àmbit de Palou i suposarà la pèrdua de qualitat de vida per a la gent que hi viu i efectes negatius sobre el paratge agrari i natural més important de la ciutat. Per aquest motiu, en qualsevol cas, reclamem que l'avaluació de l’impacte ambiental tingui en compte el conjunt de l'ordenació prevista en l'àmbit, i que estableixi mesures correctores suficients per a prevenir, reduir i compensar els efectes negatius del projecte.

En les al·legacions també reclama la suspensió delprojectefins que es procedeixi a la revisió i actualització de l’estudi de mobilitat generada per traslladar el Camp municipal de futbol de Granollers a Palou, ja que l'estudi, redactat el març de 2011, a més d'estar desfasat, no incorpora lesdades necessàries per avaluar la incidència de la mobilitat sobre la contaminació atmosfèrica, ni unaproposta de finançament dels diferents costos generats per l'increment de mobilitat degut a la nova actuació, ni els indicadors de gènere que d'acord amb la normativaserien preceptius.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid