Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
L'Ajuntament de Berga redueix el deute en més 4 milions d'euros en dos anys de gestió de la CUP

S'ha canviat l'endeutament progressiu de l'Ajuntament anterior de Convergència, que va suposar un increment de 12 a 18 milions de deute total.

21/07/2017 Política

L’Ajuntament de Berga ha presentat les xifres corresponents a la liquidació de l’exercici econòmic de 2016. El tancament del mateix posa de manifest un deute total de 14.368.868,62€, el que suposa un descens de 2.881.868,62€ respecte el 2015. Davant d’aquests números, el regidor de Planificació Pressupostària, Francesc Ribera, ha destacat que es tracta d’una “bona notícia perquè ens ha permès anar complint els objectius que ens havíem marcat i també ha fet possible alleugerir la llosa del deute tan elevat que arrossega la ciutat”.

En aquest sentit, Ribera ha volgut fer esment al canvi de la metodologia de treball que s’ha dut a terme per a millorar la gestió i el control de la despesa de l’Ajuntament. Segons ha explicat en roda de premsa, el consistori ha posat en marxa un programari específic que permet quantificar els ingressos i les despeses mensuals del miler de partides pressupostàries de cadascuna de les àrees del consistori. Aquest sistema de treball, ha dit Ribera, és útil per a “preveure amb anel·lació les despeses, així com per a quadrar els comptes d’execució del pressupost”. Tot i això, el consistori també ha hagut de fer front a un augment de gairebé un milió i mig de d’euros del deute en diferit. Es tracta d’una sèrie de despeses sobrevingudes en relació a una sentència per interessos de demora de 359.137,48€ i a l’assumpció del préstec d’1.117.828,99€ d'Inbergatur amb l'Institut Català de Finances per a desencallar la legalització del Conservatori de Música dels Pirineus. Segons ha aclarit Ribera, “això ha estat possible gràcies a una pressió constant de l’estalvi”.

D’altra banda, l’Ajuntament de Berga també ha aconseguit reduir el deute a proveïdors. Concretament, dels 2.800.000€ de factures pendents anteriors al 2015, resten per pagar un total de 950.000€. A més, tal i com ha explicat el regidor de Planificació Pressupostària, el consistori ha elaborat un calendari de previsió de pagament de les factures pendents fins al maig de 2019.

Per últim, Francesc Ribera ha comentat que l’equip de govern està satisfet pels resultats obtinguts, però també ha recordat que cal mantenir la prudència a l’hora d’assolir l’objectiu de reduir el deute estructural de l’Ajuntament. No obstant, Ribera és conscient que serà difícil mantenir un descens tan important com el que s’ha aconseguit en l’exercici esmentat, però s’ha mostrat esperançat de poder continuar amb aquesta tendència.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid