Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
REPÚBLICA
Franco crida a no votar el pròxim 1 d'octubre

En motiu dels 81 anys del cop d'estat franquista, s'engega una campanya arreu del territori català amb cartells on es pot veure la cara de Franco amb el missatge "No votes el 1 de Octubre. No a la República"

18/07/2017 Política

Aquest matí han aparegut en diverses poblacions de Catalunya cartells amb el rostre del dictador Francisco Franco demanant que el pròxim 1 d'octubre no es vagi a votar. Tot i que els cartells no anaven signats, l'organització República des de Baix n'ha assumit la campanya a través de les xarxes socials, explicant que "és una campanya pel 18J perquè tenim memòria i sabem que és un estat hereu del franquisme qui no ens deixa votar".

El hashtag #1OConFrancoNoPasaba, també proposat per l'organització independentista, està essent un éxit a les xarxes socials des de primera hora del matí. També l'han utilitzat diversos polítics per compartir la fotografia o comentar-ne el contingut. Lluc Salellas, regidor de la CUP a Girona, twitejava "Vist a Girona. República i ruptura vers les cendres d'un Estat ideat a partir del cop d'Estat feixista del 1936". També l'ha utilitzat Mireia Boya, diputada per la CUP-CC al Parlament de Catalunya, "Fa 81 anys del cop d'estat i la campanya del no al carrer".

La campanya, que ha suposat un exercici de memòria històrica i de reflexió sobre la situació actual, s'ha fet coincidir amb els 81 anys del cop d'estat feixista del 1936 contra el govern republicà que va dur a la Guerra Civil i posteriorment a l'instauració del règim franquista.

Aquest campanya, iniciada aquesta nit i que han suscitat diversos equívocs, ha estata àmpliament comentada i difosa a les xarxes socials:

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid