Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret a decidir
Es presenta la campanya "Mallorca Lliure!" amb l'objectiu d'aconseguir un estatus polític per a l'illa

La campanya vol dur el debat de la plena sobirania al carrer i al debat públic. Es centra en la idea d'un sobiranisme social i transversal com a eina útil per a la majoria de la població de Mallorca.

20/07/2017 Política

Aquest vespre s'ha presentat Mallorca Lliure! Es tracta d'una campanya per reivindicar una Mallorca justa i digna, que pugui gestionar tots els seus recursos i fer front als reptes de futur sense necessitat de cap tutela. Una iniciativa que pugna per aconseguir una illa que sigui el millor lloc del món; referent en drets i equitat social. Mallorca Lliure! vol ésser una eina que abraci moltes sensibilitats i ideologies que persegueixin la millor Mallorca possible.

Per això, la campanya vol dur el debat de la plena sobirania al carrer i al debat públic. Es centra en la idea d'un sobiranisme social i transversal com a eina útil per a la majoria de la població de Mallorca. Mallorca Lliure! es vol desvincular de discursos identitaris. En aquest sentit, la portaveu Bel Vives ha apuntat que "això no va d'on se sent o ve cadascú sinó de cap a on anam com a poble".

La iniciativa vol superar l'etapa actual entenent que l'autonomisme està esgotat i cal fer avançar Mallorca cap un nou estatus polític. Això per poder fer front a problemàtiques històriques com l'espoli fiscal i dels recursos però també a les actuals. La portaveu Maria Payeras ha afirmat que és necessària "una Mallorca lliure de massificació turística, de prospeccions petrolíferes, de corrupció i de contractes de tres euros l'hora".

Per la seva banda, la també portaveu Carme Gomila ha afirmat que "Mallorca ha de ser el que els mallorquins vulguin que sigui". Des de la campanya es vol transmetre la idea que ha de ser la ciutadania de l'illa la responsable de gestionar el patrimoni mediambiental i econòmic i del capital social i humà. 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid