Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nuclears
Es farà un estudi epidemiològic dels efectes de les emissions radiotòxiques de les centrals nuclears
20/07/2017 Territori

El parlament ha aprovat una proposta de resolució presentada per la CUP-CC que insta al Govern a encarregar en el termini màxim de 6 mesos a una entitat independent i/o científics experts, un estudi epidemiològic dels efectes de les emissions radiotòxiques derivades del funcionament de les centrals nuclears instal·lades a Catalunya.

En la proposta s'insta al Departament de Salut a que en l’encàrrec de l’esmentat estudi epidemiològic s’especifiqui que els resultats s’han de presentar de forma desagregada segons la zonificació establerta al Plan de Emergencia Nuclear Exterior a las Centrales Nucleares d'Ascó i Vandellòs, Tarragona (PENTA), sent la Zona I aquella compresa en el cercle amb radi fins a 10 km de les centrals nuclears, i la Zona II aquella compresa en el cercle amb radi entre 10 km i 30 km de les centrals nuclears.

També s'insta al Departament de Salut a que en l’encàrrec de l’esmentat estudi epidemiològic s’especifiqui que els resultats s’han de presentar com a mínim amb indicació de la incidència i la incidència acumulada de càncers, i no només la taxa de mortalitat per càncers, i per al període que va des de la posada en marxa de les centrals nuclears fins a l’actualitat. I es demana que l'estudi es presenti com a molt tard, divuit mesos després de l’encàrrec.

Sergi Saladié, diputat impulsor de la iniciativa, ha explicat que «a partir del 2018 aquests estudis epidemiològics es realitzin de manera continuada i s'estableixin els mecanismes perquè el finançament recaigui sobre el productor d’emissions radiotòxiques».

La CUP-CC també ha aconseguit que el Parlament demani al Govern de la Generalitat que prengui les mesures necessàries les mesures necessàries, (i si s’escau establint una ordre de clausura de les centrals nuclears), per corregir els possibles efectes nocius en la salut de les persones de les emissions radiotòxiques que es derivin de l’estudi epidemiològic.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid