Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Referèndum
El XXIII Fòrum Sao Paulo aprova una moció a favor del referèndum d'autodeterminació de Catalunya
20/07/2017 Internacional

El Fòrum de Sao Paulo, que ha reunit més d'un centenar de partits d'esquerres d'Amèrica Llatina i el Carib amb el lema "Entre la globalització neoliberal i el proteccionisme imperial", va aprovar ahir una declaració a favor que Catalunya tingui accés a un referèndum d'autodeterminació vinculant. En el mateix text es demana a l'Estat espanyol en respecti els resultats.

La CUP, ERC i EUiA han impulsat aquesta moció en el marc del referèndum a la XXIII trobada del Fòrum Sao Paulo. Les tres organitzacions polítiques catalanes han participat a la trobada, que aquest any s'ha realitzat a Managua, Nicaragua.

En el text es parla d'un procés "radicalment democràtic", es demana que l'Estat espanyol permeti la realització del referèndum del dia 1-O i es mostra la preocupació per "la constant negativa al diàleg del govern d'Espanya i la seva ofensiva judicial contra la iniciativa social i política a favor del dret a decidir del poble català"

Referent de l'esquerra mundial

El Fòrum de Sao Paulo és una trobada de partits i grups d’esquerra llatinoamericans fundat pel Partit dels Treballadors del Brasil l’any 1990. Ha mantingut l'objectiu de reunir esforços dels partits i moviments d'esquerra, per debatre sobre l'escenari internacional després de la caiguda del Mur de Berlín i les conseqüències del neoliberalisme en els països de Llatinoamèrica i el Carib. Els membres llatinoamericans del Fòrum de Sao Paulo tenen veu i vot, però a les trobades del Fòrum assisteixen també partits i moviments socials d'esquerra d'altres regions del món (com Europa i Àsia), els quals només tenen veu però no vot (encara que si voten en les comissions especials).

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid