estelades
Drets aconsegueix que l’estelada pugui entrar als estadis

Per Drets, el més important d’aquesta sentència és que ha establert precedent; la presència de l’estelada ja queda blindada als estadis

29/07/2017
Estelades a final de la copa Estelades a final de la copa
El Jutjat del Contenciós-Administratiu número 11 de Madrid ja ha resolt la demanda que l’associació de juristes Dretsva presentar contra la Delegació del Govern de Madrid per haver intentat impedir l’exhibició d’estelades a la final de la Copa del Rei del 2016, i ho ha fet avalant la presència d’estelades als estadis.

En el text de la sentència, el jutge Jesús Torres afirma: “No es pot considerar que l’exhibició de l’estelada pugui comportar o generar violència, racisme, xenofòbia o intolerància en l’esport, essent una mera manifestació de llibertat ideològica i del dret a difondre lliurement els pensaments, idees i opinions”, i recorda que “la bandera estelada no ha estat inclosa com a símbol prohibit al Manual de Simbologia de la Comissió Estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport”.

Gràcies a la demanda de Drets, signada pels advocats de Drets Sergi Blázquez i Marc Marsal, ja es van aconseguir mesures cautelars que deixaven sense efecte la prohibició de la delegació del govern espanyol a Madrid, però Drets va reclamar que s’arribés fins al fons de la qüestió i es dictés sentència, que és la que s’ha conegut avui. Justament els advocats de Drets buscaven fixar aquest precedent: que la presència de la bandera als estadis quedés blindada, i es mostren convençuts que aquesta sentència posarà fi a la persecució d’estelades a tots els esdeveniments esportius.

Després d’aquesta sentència coneguda avui, Drets demana la dimissió de la Delegada del Govern a Madrid, Concepción Dancausa, que és qui va donar l’ordre verbal de prohibir i incautar banderes estelades al Vicente Calderón per haver actuat en contra dels drets fonamentals de la ciutadania en lloc de protegir-los.

Drets

L’associació Drets és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals del dret que actua contra la catalanofòbia i en defensa de la societat catalana. Va néixer l’octubre de 2014 i des d’aleshores ha emprès múltiples accions judicials. Les despeses derivades dels processos judicials les assumeixen gràcies a les campanyes de micromecenatge ciutadà.