Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
estelades
Drets aconsegueix que l’estelada pugui entrar als estadis

Per Drets, el més important d’aquesta sentència és que ha establert precedent; la presència de l’estelada ja queda blindada als estadis

29/07/2017
Estelades a final de la copa Estelades a final de la copa
El Jutjat del Contenciós-Administratiu número 11 de Madrid ja ha resolt la demanda que l’associació de juristes Dretsva presentar contra la Delegació del Govern de Madrid per haver intentat impedir l’exhibició d’estelades a la final de la Copa del Rei del 2016, i ho ha fet avalant la presència d’estelades als estadis.

En el text de la sentència, el jutge Jesús Torres afirma: “No es pot considerar que l’exhibició de l’estelada pugui comportar o generar violència, racisme, xenofòbia o intolerància en l’esport, essent una mera manifestació de llibertat ideològica i del dret a difondre lliurement els pensaments, idees i opinions”, i recorda que “la bandera estelada no ha estat inclosa com a símbol prohibit al Manual de Simbologia de la Comissió Estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport”.

Gràcies a la demanda de Drets, signada pels advocats de Drets Sergi Blázquez i Marc Marsal, ja es van aconseguir mesures cautelars que deixaven sense efecte la prohibició de la delegació del govern espanyol a Madrid, però Drets va reclamar que s’arribés fins al fons de la qüestió i es dictés sentència, que és la que s’ha conegut avui. Justament els advocats de Drets buscaven fixar aquest precedent: que la presència de la bandera als estadis quedés blindada, i es mostren convençuts que aquesta sentència posarà fi a la persecució d’estelades a tots els esdeveniments esportius.

Després d’aquesta sentència coneguda avui, Drets demana la dimissió de la Delegada del Govern a Madrid, Concepción Dancausa, que és qui va donar l’ordre verbal de prohibir i incautar banderes estelades al Vicente Calderón per haver actuat en contra dels drets fonamentals de la ciutadania en lloc de protegir-los.

Drets

L’associació Drets és una entitat sense ànim de lucre formada per professionals del dret que actua contra la catalanofòbia i en defensa de la societat catalana. Va néixer l’octubre de 2014 i des d’aleshores ha emprès múltiples accions judicials. Les despeses derivades dels processos judicials les assumeixen gràcies a les campanyes de micromecenatge ciutadà.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid