Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització popular
Crida a concentrar-se per rebutjar la inauguració de l'hotel de luxe al Roser i la presència de Rajoy a Lleida

L'edifici del Roser, "un espai públic que és, alhora, un símbol de lluita i un referent per a la memòria col·lectiva de la ciutat", segons explica Pau Juvillà, regidor de la Crida per Lleida-CUP a la Paeria.

19/07/2017 Política

Les organitzacions ARRAN, Endavant, SEPC i la Crida per Lleida han fet una crida per concentrar-se i visualitzar protesta  en contra de la inauguració de l'hotel de luxe al Roser i la presència de Rajoy a Lleida. A més a més animen a penjar l’estelada al balcó com a símbol que "som un poble en lluita pels nostres drets nacionals i socials".

Els convocants han manifestat que demà es culminarà un dels grans despropòsits de l’era de l'arcalde de Lleida Àngel Ros. Apunten que "És un despropòsit construir un hotel de luxe al mig d’un barri que té moltes necessitats per cobrir"

També apunten que dijous es farà efectiva la privatització d’un espai que durant dècades s’ha dedicat a usos públics i que ara es tanca a la majoria fent un hotel de luxe.

Consideren la inauguració del Parador al Roser és una humiliació pels milers de lleidatans i per la historiografia local que considera "el Roser un símbol de memòria i resistència nacional. A més, és una provocació que s’hi passegi la persona que encarna la negació dels nostres drets nacionals i socials"

I afegeixen que, aquest Parador Nacional s’ha fet ignorant milers de persones al carrer, 2.000 signants i desenes d’entitats que demanaven mantenir el caràcter el caràcter públic i cultural del que era un equipament per a tothom.

La decisió de convertir aquest edifici en un hotel de luxe per a turistes, va ser presa pel govern de l'Ajuntament de Lleida l'any 2003, aleshores en mans d'un tripartit format per PSC, ICV i ERC, tot i la mobilització popular en contra d'aquesta decisió.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid