Comunicat de Poble Lliure amb relació al posicionament de Catalunya en Comú de cara al Referčndum de l’1 d’octubre

Davant una qüestió de democràcia, no s’hi valen ambivalències. L’estratègia de l’Estat i els seus aliats (del PP a SCC, passant pel PSOE i C’s) és deslegitimar el referèndum i afeblir-ne la participació. En aquestes circumstàncies, qualsevol posicionament que no sigui el suport al referèndum i una crida massiva a la participació, suposa donar oxigen a aquesta estratègia de l’autoritarisme d’Estat.

Els interessos partidistes i curt-terministes de la direcció de Catalunya en Comú són el motiu que ha acabat pesant en aquest posicionament. Amb tota probabilitat, el debat obert entre les bases militants donaria un resultat molt més favorable al referèndum com a palanca de canvi que ha de servir per guanyar la ruptura democràtica i obrir un procés constituent.

Mostrem tot el nostre suport i solidaritat amb les persones i organitzacions integrades en Catalunya en Comú que han defensat i segueixen defensant amb tota coherència el dret d'autodeterminació i la construcció de la República Catalana com a via a la transformació social. Juntes seguirem treballant en candidatures municipals de base, en plataformes com Esquerres per la Independència o en la campanya La República des de Baix per construir un país lliure, just i igualitari.

Per aquests motius, ens adrecem a les organitzacions coherentment d'esquerres que encara hi són integrades (EUiA, Comunistes de Catalunya, L'Aurora, sectors de Podem...) i al conjunt de les seves bases honestament compromeses amb la ruptura democràtica i la transformació social i les convidem a reconsiderar la seva aposta per un projecte que malauradament ara ha estat cooptat pel sistema.

Creiem que és el moment, i les experiències de base abans citades així ens ho demostren, de treballar plegats, amb l'espai de la Unitat Popular, en l'articulació d' un front ampli de les esquerres transformadores compromeses en la construcció d'una República Catalana radicalment democràtica i socialment justa i igualitària.

Necessitem sumar esforços a partir d'objectius i programes concrets i compartits, per construir la República des de la base, per guanyar l'hegemonia i avançar en la via catalana al socialisme.

Democràcia, Autodeterminació, República, Socialisme!

SN de Poble Lliure

Barcelona, Països Catalans, juliol de 2017