Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret a decidir
Avançam exigeix el control de les principals infraestructures com l'aeroport de Palma

"demanam compromís i mobilització per aconseguir allò que és just i necessari: poder decidir sobre els aspectes més importants que afecten aquesta terra". "A tall d'exemple, els 100 M € nets que Aena se'n du del nostre principal aeroport cada any permetria augmentar en prop d'un 11% el nostre pressupost d'Educació".

15/07/2017 Política

Més de dues-centes presones s'han concentrar aquest migdia a la planta de sortides de l'aeroport de Son Santjoan de Palma per a reclamar el control de les principals infraestructures d'entrada a ca nostra. La concentració  convocada per la Plataforma Avançam s'ha realitzat sota el lema "Aquí volem decidir".

L'entitat ha triat aquest indret, ja que "l'aeroport de Son Santjoan és la principal infraestructura de les Illes Balears, la major porta d'entrada i sortida de persones. És, per tant, un element cabdal per a la nostra economia, tant pels recursos que genera com per la seva incidència en la mobilitat dels ciutadans. Paradoxalment, ni els habitants d'aquestes illes ni les seves institucions hi tenen cap poder de decisió ni de gestió", segons el manifest que s'ha llegit durant la mobilització.

En el manifest la plataforma indica que "En els darrers anys el nombre de persones que han arribat a Mallorca a través de l'aeroport ha augmentat sensiblement. Durant l'any 2016 va rebre un total de 26.253.882 (26 milions 253 mil 882) passatgers i durant el mes d'agost es va batre el rècord de visitants amb l’arribada de 2.755.320 (2 milions 755 mil 320 passatgers). Aquesta circumstància va ajudar a què la pressió humana a la nostres illes arribàs a una punta de 2.036.132 (2 milions 36 mil 132) persones el dia 9 d'aquell mes. I enguany, el 2017, s'espera que aquestes quantitats encara augmentin",

Com a país, apunta "no tenim ni la capacitat de regular el flux d'entrada de persones ni de decidir el destí dels enormes beneficis econòmics que això genera. Les dades són prou eloqüents: els aeroports de les Illes Balears recapten 1.153.000.000 € (1.153 milions d'euros) anuals en taxes, diners que van directament a la caixa d'Aena. Cada any els aeroports de les Illes Balears reporten un benefici de 200.000.000 € (200 milions d'euros) a Aena, dels quals uns 160.000.000 € (160 milions) corresponen a Son Santjoan. Això significa el 25% del benefici total d'Aena a tot l'Estat".

A hores d'ara, apunta que "Les institucions de les Illes Balears no tenen cap poder de decisió sobre els seus aeroports, no podem decidir ni en què invertir els beneficis, ni en el nombre de vols, ni en el nombre de passatgers, ni en les seves instal·lacions ni en cap element d'aquesta infraestructura. Totes aquestes decisions estan en mans de l'Estat i d'un 49% d'inversos privats sense cap relació amb la nostra illa. A més està damunt la taula la seva privatització total, motiu pel qual les decisions quedarien en mans d'especuladors i fons d'inversió".

Davant aquesta situació de flagrant injustícia, de menyspreu a les institucions i d'espoli injustificat, Avançam "reclama la gestió total de l'aeroport de Son Santjoan per a les institucions de les Illes Balears, les quals han de poder decidir sobre la recaptació, gestió i inversió de tots els recursos econòmics que genera l'aeroport; el nombre de vols i passatgers que ha de suportar la infraestructura, inclosa la decisió sobre un possible decreixement; i sobre qualsevol aspecte que afecti a les seves instal·lacions i organització".

 

Valora
Rànquings
  1. La web "Adéu Ibex35" informa com fer el canvi a un consum ètic, sostenible i de proximitat
  2. La Flama del Canigó arribarà a Hamburg, Brussel·les, Ginebra i Edimburg
  3. Poble Lliure emplaça totes les forces independentistes d’esquerres i basades en la radicalitat democràtica a crear una direcció estratègica compartida
  4. Rebuig a l'acte de la Fundación Princesa de Girona a Vilablareix
  5. Un mort al passatge de la Camèlia número set
  6. La Universitat de Granada pressiona a la plataforma Andalusia pel dret a decidir per impedir la conferència de la CUP
  7. No perdem el nord
  8. Jo odio
  9. Nerea Barjola: “El relat dels mitjans sobre el cas de ‘La Manada’ segueix el mateix patró que el de les noies d’Alcàsser”
  10. Dilemes de la solidaritat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid