Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tancs espanyols desplegats a Letònia, el primer pagament de García-Margallo?
19/06/2017 Hemeroteca

Més d’una vintena de vehicles de combat d’infanteria i tancs espanyols ha desembarcat al port de Riga per “dissuadir els russos” i segons unes anteriors declaracions de l’exministre García-Margallo podrien constituir un “pagament” per posicionar aquest estat bàltic contra Catalunya.

Els carros de combat Leopard 2E i els blindats Pizarro de l’Exèrcit de Terra espanyol s’estrenaran per primera vegada en una missió exterior, amb uns 350 efectius de la Brigada d’Infanteria Mecanitzada “Extremadura XI”, amb base a Badajoz, per formar part del batalló multinacional de l’OTAN, que lidera Canadà. Aquest és el pagament que realitza Espanya per intentar comprar Letònia en contra la independència de Catalunya? recordem les declaracions de l’exministre ‘Ningú no sap l’esforç que ens ha costat això, ni els favors que devem a una quantitat de gent per haver aconseguit que fessin les declaracions que han fet.’

El material bèl·lic per a un batalló expedicionari de l’Exèrcit d’Espanya ha arribat al port de Riga, capital de Letònia, i forma part del contingent plurinacional de l’OTAN, els quals van arribar al país bàltic el dia 9 de juny, segons informa el diari en línia Delfi.

La mateixa font destaca el desembarcament dels carros de combat Leopard 2E i els vehicles de combat d’infanteria Pizarro, entre alguns transports de suport tècnic i rereguarda. Avui dia 12 de juny tota la maquinària blindada serà traslladada a la base militar de Adazi, situada als afores de la capital letona.

L’eurodiputat letó del PP Artis Pabriks, ministre de Defensa durant el període 2010-2014 i ministre d’Afers Estrangers els anys 2004-2007, ja va sortir al pas de les insinuacions de l’exministre espanyol que explicava havia realitzat quatre reunions als països bàltics sobre el posicionament que havien de tenir aquests estats en relació amb el procés independentista català, i que la presènica militar espanyola era una manera de pagar favors.

L’ara eurodiputat va respondre amb finesa però molt durament les impròpies insinuacions de Margallo amb un Twitt que diu: ‘Els acords secrets, si existeixen, tenen poc recorregut com a norma perquè no tenen fonament moral’.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid