Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
BRASIL
Lula lidera la intenció de vot per a eleccions presidencials del Brasil

A totes les hipòtesis exposades a una enquesta de l'empresa Datafolha, l'expresident brasiler Luiz Inácio Lula da Silva guanyaria les eleccions amb àmplia majoria.

26/06/2017 Internacional
Lula Lula
L'institut Datafolha ha revelat avui una nova enquesta sobre la intenció del vot per a les eleccions presidencials que s'han de celebrar el proper any al Brasil. Segons els resultats l'expresident del Brasil Luiz Inácio Lula da Silva del Partit dels Treballadors (PT) lidera les enquestes amb un 30 per cent sobre els seus rivals. El diputat federal Jair Bolsonaro del Partit Social Cristià (PSC), es situar al segon lloc del sondeig. Al desembre de 2016 Bolsonaro comptava amb una intenció de vot del 8 per cent segons els enquestats, a l'abril ja arribava al 14 per cent i en la més recent enquesta va aconseguir 16 per cent.

En el tercer lloc es troba Marina Silva de Xarxa amb 15 per cent, el segueix l'ex-ministre Joaquim Barbosa amb 11 per cent de les intencions de vot. El cinquè lloc de l'enquesta l'ocuparia el candidat del Partit de la Social Democràcia Brasilera (PSDB) que estaria entre Geraldo Alckmin o João Dória amb un 8 per cent, i la resta dels aspirant amb un 2% cada un.Les enquestes es van realitzar en diversos possibles escenaris ja que alguns partits no ha fet oficial els que serien els seus representants en els pròxims comicis presidencials.En totes els escenaris exposats per Datafolha i de ser el candidat del PT, Luiz Inácio Lula da Silva guanyaria les eleccions, almenys en la primera volta ja que cap aspirant compta amb la majoria absoluta.

 

El president no electe del Brasil Michel Temer està embolicat en casos de corrupció relacionats amb el cas Renta Jato. El crit de "¡Fora Témer!" ha sonat al Brasil per tot arreu: a les xarxes socials,  els programes de televisió i a les cançons populars. I als carrers, milers de brasilers no han deixat de reclamar la renúncia de Témer, des que va assumir el poder després del cop parlamentari contra Dilma Rousseff. Com va expressar Fernando Brito, editor del medi Tijolaço: "Témer està molt a prop d'aconseguir el que va prometre: ser l'home capaç d'unir al Brasil ... en contra seva".

Els escàndols de corrupció han incrementat aquest clam popular en contra de l'actual inquilí del Palau de Planalto. La Justícia del Brasil investiga si Odebrecht va finançar o no la campanya electoral el 2014 de la destituïda Dilma Rousseff i Michel Témer, llavors candidat a la vicepresidència. Segons Marcelo Odebrecht, la seva companyia va donar 48 milions de dòlars, dels quals una tercera part tenien un origen il·lícit.

Témer va ser absolt el divendres 9 de juny pel Tribunal Suprem Electoral (TSE). Per 4 vots a 3, la Cort electoral va desestimar condemnar la fórmula Rousseff-Témer per finançament irregular de la campanya electoral, una cosa que hauria anul·lat la victòria en els comicis de 2014 i invalidaria l'actual mandat, que venç l'1 de gener de 2019 i que té a Témer com a president després de la destitució l'any passat de Rousseff al Congrés per suposades irregularitats fiscals. La decisió a favor de l'absolució va ser possible gràcies a que els jutges del TSE van excloure les declaracions dels exdirectius de l'empresa Odebrecht, els qui al Témer de saber sobre finançament il·legal a la campanya.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid