Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament LGTBI
La CUP Deltebre demana que onegi la bandera de l'Arc de Sant Martí a la façana de l'Ajuntament
26/06/2017 Drets i Llibertats

La CUP ha demanat a l'Ajuntament de Deltebre que pengi la bandera de l'Arc de Sant Martí a la façana per commemorar el 28 de juny

El passat 20 de juny, la CUP va presentar a l’Ajuntament de Deltebre una instància demanant que el dia 28 de juny, dia en el que es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, el consistori pengi la bandera de l’arc de Sant Martí a la façana de l’Ajuntament. A més, en la mateixa instància, demanaren que es realitzés algun acte o concentració de celebració del dia.

Aquesta petició ve motivada, tal i com ha expressat la regidora de la CUP Dayana Santiago, «després de veure com diverses poblacions de les Terres de l’Ebre com Tortosa, Móra d’Ebre, Sant Carles de la Ràpita, Amposta,... s’han sumat als actes de commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI col·laborant amb el col·lectiu LGTBI de les Terres de l’Ebre (LGTeBre)». «Per això crèiem necessari que a Deltebre enguany, com a mínim, onegés la bandera de l’arc de Sant Martí a la façana de l’Ajuntament i que, de cara a l’any vinent, es treballi amb el col·lectiu ebrenc per afegir-se a les celebracions en aquesta setmana i dia al 2018.

Des del Col·lectiu LGTeBre s’han organitzat una sèrie d’actes al llarg d’aquesta setmana, tal i com ja venen fent els darrers anys, repartits per diferents poblacions del territori, intentant ser presents cada cop més a més poblacions de les Terres de l’Ebre. Així, el dijous 29 de juny faran un contacontes-berenar a Amposta amb Ester Baiges Miró que presenta "Contacontes en lila" sobre la realitat de princeses, prínceps i gripaus. Una realitat ben diversa i allunyada del masclisme i heteronormativitat que caracteritza les versions que sempre hem escoltat. Divendres 30 de juny tindrà lloc la Festa de l'Orgull LGTBI de les Terres de l'Ebre al Parc de Garbí de Sant Carles de la Ràpita amb ambientació musical i concert de El Mafio i el DJ Jonathan Dj-nathan Valls. Finalment, dissabte 1 de juliol es farà un Vermut de l'Orgull a Móra d'Ebre a partir de les 12h, amb la lectura del manifest, penjada de la bandera a l'Ajuntament i seguidament el vermut!

El Dia Internacional de l’Orgull LGTBI té lloc al voltant del 28 de juny, dies en què es commemoren els aldarulls de Stonewall de 1969 on es van produir enfrontaments entre la policia de Nova York i homosexuals. Aquests fets són considerats com el punt d'inflexió per als moviments en defensa dels drets dels homosexuals.

L’Associació LGTeBre, associació de lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals de les Terres de l’Ebre és una entitat sense ànim de lucre creada a partir del 2014 amb la voluntat d’esdevenir punt de trobada del col·lectiu a les Terres de l’Ebre. Es plantegen com a principals objectius el de ser el referent del col·lectiu LGTBI a les Terres de l’Ebre, visibilitzar el col·lectiu LGTBI i la seva realitat ebrenca, acollir, informar i donar suport a les persones LGTBI i/o als familiars que ho sol·liciten, oferir espais de trobada a les persones LGTBI i/o als seus familiars, donar a conèixer i sensibilitzar la població ebrenca sobre el fet LGTBI, reivindicar els drets de les persones i del col·lectiu LGTBI de les Terres de l’Ebre i denunciar les accions homòfobes que estiguen al seu abast.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid