Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Referèndum
La CUP-CC reclama celeritat al Govern per garantir el dret a vot dels residents a l’exterior

Des de la CUP-CC entenen que els catalans de l’exterior han de gaudir de les garanties necessàries per a poder participar de forma plena en el Referèndum d'autodeterminació.

26/06/2017 Política

La CUP-Crida Constituent, a través de la CUP Exterior, reclama al Govern de la Generalitat que expliqui ja, com fa comptes garantir el dret a vot dels catalans i catalanes que resideixen a l’exterior.

Quan falten, només, poc més de tres mesos per al referèndum de l’1 d’Octubre, cal que els catalans i catalanes que resideixen a l’exterior tinguin garanties de que podran exercir el seu dret a vot i coneguin a través de quin cens hi podran participar.

Des de la CUP-CC entenen que els catalans de l’exterior han de gaudir de les garanties necessàries per a poder participar de forma plena en el Referèndum d'autodeterminació. A l'hora d'implementar de manera pràctica aquest Referèndum a la Catalunya Exterior i ja que el Govern de la Generalitat no té accés a les dades individuals dels residents a l’exterior i a més s’enfronta amb el refús de l'Estat a cedir les dades del CERA (Cens electoral de Residents Absents), no existeix un Cens exterior que permeti garantir aquesta participació.

Per tal de comptar amb aquest cens propi dels catalans residents a l’exterior, tal i com es va fer en el cas del Procés Participatiu del 9 de novembre de 2014, recomanem a tots els catalans residents a l'exterior que es donin d'alta al Registre de Catalans i Catalanes Residents a l’Exterior, posat en marxa l’any 2014 amb finalitats estadístiques.

Malgrat tot, aquest registre es troba avui molt lluny del cens real de residents a l’exterior, però podria ser, arribat el cas i dins les modalitats que es fixin al Decret de convocatòria del Referèndum, l'imprescindible instrument d’unilateralitat democràtica que faciliti la participació dels catalans de l'exterior. En qualsevol cas, és el Govern de la Generalitat el que ha de dir ja si serà aquest el cens que es farà servir.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid