Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La CUP-CC ja és acusació popular al cas 3 %

Ara demana per ser part a l’expedient de Gordó al TSJC. Un cop conegui el fons de l’expedient instarà les accions polítiques pertinents.

20/06/2017 Política

Tal com va anunciar fa unes setmanes la CUP-CC ha comparegut com a acusació popular en l’expedient del 3% al Jutjat d’Instrucció núm. 1 del Vendrell. Aquesta sol·licitud va ser atesa pel magistrat instructor que va exigir una fiança de 500 euros a l’organització política prèvia a formalitzar la seva condició de part. Un cop ingressada aquesta quantitat al Jutjat, el jutge Josep Bosch ha dictat una Providència tenint compareguda la CUP-CC com a acusació popular, resolució de data 15 de juny i notificada ahir a la CUP-CC, pas que li permetrà a partir d’ara accedir al contingut de les actuacions, participar en les diligències i instar allò que consideri en la investigació.

Amb aquesta posició, la CUP-CC ha presentat avui mateix un escrit a la Sala Civil i Penal del TSJ de Catalunya en l’expedient que s’hi tramita per investigar les responsabilitats de Germà Gordó. En coherència amb la seva presència al sumari del cas 3% la CUP-CC ha demanat ara també ser acusació popular en la branca aforada del cas 3 % que instruirà el magistrat del TSJ Carlos Ramos.

La fermesa de la CUP-CC en la lluita contra la corrupció en general i en la lluita contra la corrupció en el cas 3% en particular resulta un cop més confirmada per les actuacions en el front judicial, que cal complementar amb els fronts polítics i ciutadà”, ha manifestat el diputat de la CUP-CC Benet Salellas. “En el vessant polític, nosaltres vam ser la primera formació política a demanar la dimissió de Germà Gordó i a exigir-li el retorn de l’acta de diputat. Una situació que no s’ha produït i que demostra que Germà Gordó entén la política com una qüestió de benefici i profit personal i no pas de projecte col·lectiu i construcció republicana.” La CUP-CC també vol recordar el seu compromís amb el debat i la lluita ciutadana en contra de la corrupció mitjançant diferents iniciatives endegades per la candidatura com per exemple la recent presentació arreu de viles i ciutats de l’enciclopèdia Llums i taquígrafs. Atles de lluita contra la corrupció.

La candidatura entén que caldrà anar seguint de prop l’evolució de les investigacions judicials per tal de comprovar i demanar les possibles responsabilitats polítiques que es puguin derivar del cas 3% que, a més, de confirmar-se, hauran de comportar l’assumpció de responsabilitats polítiques per aquells que van decidir la inclusió de Germà Gordó en la llista de Junts pel Sí. “Com sempre, nosaltres serem pioners a demanar responsabilitats polítiques quan comprovem que existeixen en relació als responsables polítics de CDC de l’època del 3% i als responsables polítics que van incloure Germà Gordó a la llista de Junts pel Sí. Per això, entre d’altres motius, hem comparegut a l’expedient judicial” ha insistit el diputat Salellas. No hi ha d’haver cap dubte que si hi ha indicis suficients d’aquesta responsabilitat política, la CUP encapçalarà la sol·licitud de les pertinents compareixences parlamentàries.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid